06:50 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει σχέδιο για την ελάφρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων, οι οποίοι εισέπραξαν μειωμένα κατά 40% μισθώματα εν μέσω κορονοϊού.

Ειδικό σχέδιο ελάφρυνσης για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι εισέπραξαν μειωμένο μίσθωμα κατά 40% εν μέσω του κορονοϊού, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για ιδιοκτήτες, των οποίων το ακίνητο ενοικιάζεται από εργαζόμενους ή επιχειρήσεις που επλήγησαν σημαντικά από την πανδημία και δικαιούνται την ειδική αποζημίωση σκοπού των 800 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», στο τραπέζι των επιλογών έχουν κατατεθεί οι εξής προτάσεις:

  • Έκπτωση στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) του 2020 σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής.
  • Μηδενική φορολογία επί των μειωμένων ενοικίων που εισέπραξαν τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο ή Μάιο.
  • Αύξηση από 5% σε 10% στην έκπτωση επί του φορολογητέου εισοδήματος από μισθώματα ακινήτων για δαπάνες χωρίς παραστατικά.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κάποια οριστική απόφαση, καθώς οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς συνεχίζονται.

Πάντως, όλες οι εκτιμήσεις για την αγορά ακινήτων είναι δυσοίωνες, κάτι το οποίο αναμένεται να αποτυπωθεί τους επόμενους μήνες και στο ύψος των μισθωμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δικαίωμα έκπτωσης 40% στο ενοίκιο έχουν όσοι εργαζόμενοι ή εργοδότες απασχολούνται σε επιχείρηση, η οποία είτε έχει αναστείλει υποχρεωτικά τη λειτουργία της είτε έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία, με αποτέλεσμα να τεθεί σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας.

Tags:
COVID-19, κορονοϊός, ενοίκιο, ακίνητη περιουσία, ακίνητο, φορολογούμενοι, Φορολογία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK