06:55 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ανακοίνωσε την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί για τους δικαιούχους οινοπαραγωγούς.

Την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και των λοιπών επιβαρύνσεων σε μικρούς οινοπαραγωγούς που δεν πρόλαβαν να διαθέσουν την παραγωγή τους, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Η απόφαση αφορά τους μικρούς οινοπαραγωγούς, οι οποίοι είχαν προκαταβάλλει τον ΕΦΚ για το κρασί, χωρίς ωστόσο να έχουν διαθέσει το προϊόν τους έως την κατάργηση του ειδικού φόρου, τον Δεκέμβριο του 2018.

Επιπλέον, καθορίστηκε η διαδικασία διαγραφής του ΕΦΚ και των λοιπών επιβαρύνσεων στην περίπτωση που οι εν λόγω επιβαρύνσεις είχαν μεν βεβαιωθεί σε μικρούς οινοπαραγωγούς, αλλά δεν έχουν εισπραχθεί για αποθέματα κρασιού, τα οποία δεν είχαν διατεθεί προς κατανάλωση έως το τέλος του 2018.

«Βάζουμε τέλος στις στρεβλώσεις, τις οποίες δημιούργησε ένας άδικος φόρος, που υπονόμευσε την αναπτυξιακή προοπτική του κλάδου της ελληνικής οινοποιίας» σχολίασε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Tags:
οινοπαραγωγός, οινοποιείο, ΕΦΚ, φόρος, Φόροι, φόροι, κρασιά, κρασί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK