11:49 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε τη μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς, στα προϊόντα καφέ, στα μη αλκοολούχα ποτά, καθώς και στα θερινά σινεμά.

Μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) σε μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του απογευματινού διαγγέλματος προς τον ελληνικό λαό.

Πιο συγκεκριμένα, οι κυβερνητικές παρεμβάσεις αφορούν τον ΦΠΑ στα εισιτήρια όλων των μέσων μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα, αστικά ΜΜΜ κ.ά.), ο οποίος μειώνεται από το 24% στο 13%.

Η μείωση θα είναι προσωρινή και θα αφορά το διάστημα των επόμενων πέντε μηνών (έως τον Οκτώβριο).

«Ξέρω τη σημασία που έχει η φθηνότερη μετακίνηση με το λεωφορείο, με το πλοίο ή και με το αεροπλάνο. Και θέλω όσοι μετακινούνται και πάνε διακοπές το καλοκαίρι να το κάνουν με όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μείωση ΦΠΑ στα προϊόντα καφέ

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% σ’ όλα τα προϊόντα καφέ, καθώς και στα μη αλκοολούχα ποτά.

Μειώσεις και στα θερινά σινεμά

Αντίστοιχη μείωση θα υπάρξει και στα εισιτήρια των θερινών σινεμά, με περικοπή του ΦΠΑ από το 24% στο 13%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό πακέτο των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ανεβάζει το ύψος των παρεμβάσεων στην ελληνική οικονομία στα 24 δισεκατομμύρια ευρώ.

Tags:
Μετρό, αεροπλάνα, αεροπλάνο, σινεμά, εισιτήρια, καφές, μείωση ΦΠΑ, ΦΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK