12:51 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έχουν δηλωθεί πάνω από 12 εκατ. τετραγωνικά μέτρα και πάνω από 450.000 νοικοκυριά τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών.

Παρατείνεται έως τις 31 Αυγούστου η δυνατότητα αιτήσεων για τα μη ηλεκτροδοτούμενα αδήλωτα τετραγωνικά, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο. 

Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις περιπτώσεις που τα τετραγωνικά έχουν απόκλιση ανάμεσα στο Ε9 και σε αυτά που δηλώνονται στη ΔΕΗ.

«Το μέτρο αυτό έχει στεφθεί από τεράστια επιτυχία. Έχουν δηλωθεί πάνω από 12 εκατ. τετραγωνικά μέτρα και πάνω από 450.000 νοικοκυριά τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους. Το πρόγραμμα που αφορούσε τα τετραγωνικά μέτρα των σπιτιών που είναι μη ηλεκτροδοτούμενα είναι ένα πρόγραμμα το οποίο έχει μια ιστορία δύο ετών. Είχε καθιερωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Εμείς δώσαμε παράταση και δίνουμε για τελευταία φορά παράταση σε αυτό έως τις 31 Αυγούστου. Άρα και οι πολίτες που ενδιαφέρονται να δηλώσουν τα αδήλωτα τετραγωνικά των σπιτιών που είναι μη ηλεκτροδοτούμενα πρέπει να το κάνουν τώρα, μέχρι τις 31 Αυγούστου».

Από το Άργος όπου βρέθηκε προκειμένου να μιλήσει σε ημερίδα με θέμα το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ανακοίνωσε ότι στο νέο πρόγραμμα εντάσσονται 52 έργα, σε δήμους της περιφέρειας Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 115,5 εκατομμυρίων ευρώ, που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εντάξει στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι», χωρίς όμως να έχει διασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση. 

Προσερχόμενος στην ημερίδα, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε:

«Στόχος είναι η ενημέρωση των δήμων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το Πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης". Τα επόμενα πέντε χρόνια θα γίνουν πράξη περίπου 5.000 έργα σε ολόκληρη τη χώρα, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ. Έργα που αφορούν όλους τους πολίτες και όλους -χωρίς καμία εξαίρεση- τους δήμους της χώρας.  Με τον δήμαρχο Άργους που είναι πρόεδρος της ΠΕΔ και όλους τους δημάρχους αλλά και τον περιφερειάρχη, έχω μια εξαιρετική συνεργασία για να προετοιμάσουμε ένα ουσιαστικό πρόγραμμα έργων το οποίο θα βιώσουν οι πολίτες και θα βελτιώσουν την ποιότητα και την ασφάλεια της ζωής τους, τα επόμενα τέσσερα χρόνια».
Tags:
Φορολογία, σπίτι, δήλωση, ΔΕΗ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK