02:00 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τι αλλάζει για το τέλος επιτηδεύματος αγροτών. Όλα όσα προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Την εξαίρεση των αγροτών από την καταβολή τέλους επιτηδεύματους για το 2019 προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Το νέο νομοσχέδιο, που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, προβλέπει αναστολή υποχρέωσης καταβολής τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, υλοποιείται η δέσμευση της κυβέρνησης για απαλλαγή, ειδικά για το φορολογικό έτος 2019, από το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες και μετά την παρέλευση πενταετίας από την ημερομηνία ένταξης στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

«Για το φορολογικό έτος 2019 εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος οι αγρότες κανονικού καθεστώτος για τους οποίους έχουν παρέλθει τα πρώτα πέντε έτη από την ημερομηνία τήρησης βιβλίων και ένταξής τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Στόχος της ρύθμισης είναι η φορολογική ελάφρυνση εκατοντάδων χιλιάδων κατά κύριο επάγγελμα αγροτών κανονικού καθεστώτος, οι οποίοι εντάχθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2014 στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και συμπλήρωσαν την πενταετία απαλλαγής από το τέλος επιτηδεύματος στις 31 Δεκεμβρίου 2018. Οι αγρότες αυτοί με την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2019, θα είχαν υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος εντός του 2020.

Tags:
ΦΠΑ, φόροι, αγρότες, τέλος επιτηδεύματος, Υπουργείο Οικονομικών, Βουλή, Νομοσχέδιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK