07:55 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 31
Βρείτε μας

Με απόφαση της ΑΑΔΕ μπαίνει τέλος στις πληρωμές με μετρητά στις εφορίες. Πώς θα γίνονται πλέον οι συναλλαγές των φορολογουμένων.

Μεγάλες αλλαγές φέρνει η απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕΓιώργου Πιτσιλή για οριστικό τέλος στις συναλλαγές με μετρητά στις εφορίες.

Με την απόφαση ορίζεται ότι οφειλές προς το Δημόσιο, από οποιαδήποτε αιτία, που, κατ' εξαίρεση, εξακολουθούν να εισπράττονται από τις ΔΟΥ και τα ελεγκτικά κέντρα, θα καταβάλλονται υποχρεωτικά με επιταγές ή με κάρτες πληρωμών.

Όπως επισημαίνεται, η πληρωμή με μετρητά, για ποσό που δεν υπερβαίνει τα 100 ευρώ, θα επιτρέπονται μόνο σε εξαιρετικές και απολύτως δικαιολογημένες περιπτώσεις, όταν συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία είσπραξης με επιταγές ή με τη χρήση καρτών πληρωμών, καθώς και στις περιπτώσεις ύπαρξης επείγουσας ανάγκης. Και αυτό μόνο με έγγραφη έγκριση του προϊσταμένου της ΔΟΥ ή του ελεγκτικού κέντρου στο αποδεικτικό της είσπραξης.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, η απόφαση ελήφθη με γνώμονα το ότι η αύξηση των συναλλαγών με επιταγές και πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των κινδύνων κλοπής, αλλά και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων.

Tags:
μετρητά, συναλλαγές, Γιώργος Πιτσιλής, ΑΑΔΕ, Φορολογία, εφορία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK