03:42 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
Φωτογραφίες

Βόρειο Σέλας, το μαγευτικό «σόου» της φύσης

Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας
© Sputnik / Pavel Lvov
Αρκετοί είναι οι επισκέπτες που θα βρεθούν στον Αρκτικό Κύκλο για να απολαύσουν τη μαγεία του φαινομένου.

Μικροί και μεγάλοι συρρέουν στις χώρες του αρκτικού κύκλου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για να παρακολουθήσουν ένα αξέχαστο φαινόμενο.Πράσινες, κίτρινες και γαλάζιες αποχρώσεις είναι μόνο ελάχιστες από την ποικιλία που διαθέτει.

Από τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας της γης όπου προκαλείται, μέχρι την πανέμορφη εικόνα που φτάνει στα μάτια μας, το φαινόμενο που αποκαλείται πολικό Σέλας μαγεύει ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Χαρακτηρίζεται Βόρειο ή Νότιο αντίστοιχα με τις πολικές περιοχές Βορείου η Νοτίου ημισφαιρίου που επηρεάζει.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες του με πράσινες, κίτρινες και τυρκουάζ αποχρώσεις πάνω από τη ρωσική πόλη Μούρμανσκ, την τελευταία πόλη που ιδρύθηκε επί Ρωσικής Αυτοκρατορίας και ένα κομβικό λιμάνι στον Αρκτικό Ωκεανό κοντά στα σύνορα Ρωσίας και Νορβηγίας.

Το «κυνήγι» του παράξενου φαινομένου γίνεται όλο και πιο δημοφιλές είδος ψυχαγωγίας μέσα στη ρωσική πλευρά του Αρκτικού Κύκλου. Μάλιστα, υπάρχει και ένα πρωτότυπο κάμπινγκ που εντοπίζεται περίπου 50 χιλιόμετρα από το Μουρμάνσκ. Αποτελείται από έξι κτίρια σε σχήμα ιγκλού με διάφανους πανοραμικούς τοίχους προσφέροντας μια πραγματική εμπειρία ζωής στους επισκέπτες.

Γνωστό από την αρχαιότητα, το Σέλας κατέχει σημαντική θέση μέσα στη μυθολογία κυρίως των βόρειων λαών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βόρειο Σέλας έχει γίνει ορατό και στην Ελλάδα πριν από κάποια χρόνια, με κόκκινες αποχρώσεις.

Tags:
Αρκτικός Κύκλος, πόλος, χρώματα, Βόρειο Σέλας, Ουρανός, κάμπινγκ, Μούρμανσκ, Αρκτική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ