01:49 25 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Φωτογραφίες

Εικόνες από τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας

Λήψη σύντομου url
0 0 0
© Sputnik / Kostis Ntantamis
Διαδηλωτές συμμετέχουν στην πορεία της 28ης Νοεμβρίου, ημέρα της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ

Μαζικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, ημέρα της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ. Οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν μείωση των φόρων, αύξηση των μισθών και να μη γίνουν περικοπές σε συντάξεις και παροχές.

Εργαζόμενοι συμμετείχαν σε μαζικά συλλαλητήρια και πορείες που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στις 28 Νοεμβρίου, ημέρα της γενικής 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ.

Μέλη σωματείων και εργατικών κέντρων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, με βασικό σύνθημα «απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε». Η ΓΣΕΕ ζητά την «κατάργηση της φοροεπιδρομής, 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία για όλους, δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές».

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, καθώς και Συνδικάτα που πρόσκεινται σε αυτό, ξεκινώντας από την Ομόνοια. Το «παρών» έδωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Διαφορετική πορεία πραγματοποίησε η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων καθώς κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς από το Μουσείο μέχρι το Σύνταγμα.

Σχετικά:

Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας
Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις λόγω απεργίας
Tags:
διαδήλωση, πορεία, συλλαλητήριο, απεργία, ΠΑΜΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, Ελλάδα, Αθήνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ