23:54 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Φωτογραφίες

Επιβίωση στο Χονγκ Κονγκ: Το υψηλό κόστος ζωής στερεί στους νέους την ελπίδα για ένα σπίτι

Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας
© REUTERS / Thomas Peter
Ο Φουνγκ Τζενγκ, 25χρονος γραφίστας κάτοικος του Χονγκ Κονγκ, που ζει σε διαμέρισμα με τους γονείς του και τον αδερφό του, ποζάρει σε φωτογραφία στην πέντε τετραγωνικών κρεβατοκάμαρά του στο διαμέρισμα των γονιών του, στο Χονγκ Κονγκ, Κίνα. Ο Τζενγκ εκφράζει τον εκνευρισμό του για ένα σύστημα που πιστεύει ότι του κλέβει την ευκαιρία να αποκτήσει κάποτε το δικό του σπίτι. Λέει ότι ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ που στηρίζει το Πεκίνο, που επελέγη ως ηγέτης το 2017 σε εκλογές ενός εκλογικού σώματος που ενέκρινε το Πεκίνο, απλά δεν άκουσε τους ανθρώπους. «Είναι πρόβλημα του συστήματος. Δεν χρειάζονται ψήφο για να γίνουν κυβέρνηση, δεν υπάρχει δημοκρατία» αναφέρει.

Η αγωνία των νέων του Χονγκ Κονγκ μέσα από φωτογραφίες σε ασφυκτικά δωμάτια που δεν χωρούν τους ίδιους και τα όνειρά τους για μια καλύτερη ζωή.

Νέοι άνθρωποι με όνειρα και φιλοδοξίες, εγκλωβισμένοι σε μικρά διαμερίσματα, περιγράφουν πώς είναι να ζεις σε ελάχιστα τετραγωνικά, να δουλεύεις και να μην καταφέρνεις να ζήσεις όπως έχεις δικαίωμα.

Το πρόβλημα της στέγης, λένε, ότι είναι κυρίως πολιτικό και επιρρίπτουν ευθύνες στην πολιτική που ασκείται στο Χονγκ Κονγκ.

Tags:
σπίτι, κρεβατοκάμαρα, νέοι, Χονγκ Κονγκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ