01:29 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Φωτογραφίες

«Ζωντανές» κηδείες στη Νότια Κορέα: Μπαίνουν σε φέρετρα και «ζουν» τον θάνατό τους - Φωτογραφίες

Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας
 • Νοτιοκορεάτες κάθονται στα φέρετρά τους κατά τη διάρκεια μιας «ζωντανής κηδείας», στο πλαίσιο ενός προγράμματος «καλού θανάτου», στη Σεούλ, της Νότιας Κορέας, στις 31 Οκτωβρίου 2019
 • Νοτιοκορεάτης ποζάρει για ένα νεκρώσιμο πορτρέτο, κατά τη διάρκεια μιας «ζωντανής κηδείας», στο πλαίσιο ενός προγράμματος «καλού θανάτου», στη Σεούλ, της Νότιας Κορέας, στις 31 Οκτωβρίου 2019
 • Νοτιοκορεάτες μπαίνουν στα φέρετρά τους κατά τη διάρκεια μιας «ζωντανής κηδείας», στο πλαίσιο ενός προγράμματος «καλού θανάτου», στη Σεούλ, της Νότιας Κορέας, στις 31 Οκτωβρίου 2019
 • Νοτιοκορεάτες κάθονται στα φέρετρά τους, κατά τη διάρκεια μιας «ζωντανής κηδείας», στο πλαίσιο ενός προγράμματος «καλού θανάτου», στη Σεούλ, της Νότιας Κορέας, στις 31 Οκτωβρίου 2019
 • Νοτιοκορεάτες κάθονται δίπλα στα φέρετρά τους, κατά τη διάρκεια μιας «ζωντανής κηδείας», στο πλαίσιο ενός προγράμματος «καλού θανάτου», στη Σεούλ, της Νότιας Κορέας, στις 31 Οκτωβρίου 2019
© REUTERS / Heo Ran
Νοτιοκορεάτες κάθονται στα φέρετρά τους κατά τη διάρκεια μιας «ζωντανής κηδείας», στο πλαίσιο ενός προγράμματος «καλού θανάτου», στη Σεούλ, της Νότιας Κορέας, στις 31 Οκτωβρίου 2019

Περισσότεροι από 25 χιλ. άνθρωποι έχουν λάβει μέρος στις μαζικές «ζωντανές κηδείες» στη Νότια Κορέα, από το 2012 που το θεραπευτικό κέντρο Hyowon Healing Center άνοιξε τις πύλες του στο κοινό και προσφέρει υπηρεσίες εξομοίωσης της τελευταίας «κατοικίας».

«Μόλις αποκτήσεις συναίσθηση του θανάτου και τον βιώσεις, αποκτάς μια καινούρια στάση ζωής», λέει ο 75χρονος Τσο Γιάε-Χε, που πρόσφατα έλαβε μέρος σε μια «ζωντανή κηδεία», στο πλαίσιο του ενός προγράμματος «καλού θανάτου» που διεξάγεται από το συγκεκριμένο θεραπευτικό κέντρο, όπως σχετικά αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Δεκάδες πήραν μέρος στο εβέντ, από εφήβους μέχρι συνταξιούχους. Φόρεσαν τα παραδοσιακά σάβανά τους, τράβηξαν τις φωτογραφίες για το μνήμα τους, έγραψαν τις διαθήκες τους και ξάπλωσαν σ’ ένα κλειστό φέρετρο για περίπου 10 λεπτά.

«Όταν ήμουν στην κάσα, διερωτήθηκα ποιο το νόημα της ζωής», ανέφερε ο 28χρονος Τσόι Ζιν-Κίου, τονίζοντας πως η παραμονή του στο κλειστό φέρετρο τον βοήθησε να συνειδητοποιήσει ότι πολύ συχνά αντιμετώπιζε τους άλλους ως ανταγωνιστές. Τώρα αποφάσισε ότι δεν θα παραμείνει υπάλληλος κανενός και σκοπεύει να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση.

«Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις και να προετοιμαστείς για το θάνατο, ακόμη και σε πολύ νεαρή ηλικία», λέει ο καθηγητής Γου Όιν-Σιλ, γιατρός στο ιατρικό κέντρο Asan Medical Center.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γέννησε και το πέταξε στη χωματερή: Το κατασπάραξαν σκυλιά και βρέθηκαν μόνο κόκκαλα

«Καληνύχτα Ελλάδα»: Σβήσαν τα φώτα στον Παπαδάκη ενώ μιλούσε ο υπουργός Ναυτιλίας - Βίντεο

Η επέλαση των σεξο-ρομπότ: Οίκος ανοχής απολύει τις ιερόδουλες για κούκλες σιλικόνης - Βίντεο

Tags:
Νότια Κορέα, φέρετρο, κηδεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 • ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15:04 14.12.2019
  15:04 14.12.2019

  Ημέρα της Μαϊμούς σήμερα: Tα αγαπημένα πρωτεύοντα σε μοναδικές στιγμές

  Κάθε χρόνο στις 14 του Δεκέμβρη γιορτάζεται η «Ημέρα της Μαϊμούς», σε αρκετές χώρες ανά την υφήλιο. Δείτε παραπάνω μια συλλογή φωτογραφιών με τα αγαπημένα πρωτεύοντα σε υπέροχες στιγμές.

  12
 • ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09:43 08.12.2019
  09:43 08.12.2019

  Βραβεία World Travel: Ποιοι ήταν οι καλύτεροι προορισμοί του 2019

  Τα Βραβεία World Travel δεν μπορούν παρά να σου ανοίξουν την όρεξη να αρπάξεις μια βαλίτσα, να πετάξεις μέσα τα απολύτως απαραίτητα και να πάρεις το πρώτο αεροπλάνο με προορισμό το άγνωστο.

  19
 • Ένα νέο κορίτσι στέκεται κάτω από τη βροχή, έξω από τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, στη Λέσβο, στις 26 Νοεμβρίου 2019. Οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες στον καταυλισμό και ενώ ο χειμώνας καταφτάνει. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 20 Νοεμβρίου ότι θα κλείσει τον καταυλισμό της Μόριας, δημιουργώντας μία κλειστή δομή στη Λέσβο, καθώς και σε άλλα νησιά.
  ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20:54 07.12.2019
  20:54 07.12.2019

  Η «ασφυξία» στη Μόρια συνεχίζεται λίγους μήνες πριν κλείσει

  Η κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 20 Νοεμβρίου ότι θα κλείσει το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, δημιουργώντας μία κλειστή δομή για πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο, καθώς και σε άλλα νησιά. Μέχρι τότε, οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες στον καταυλισμό και ενώ ο χειμώνας καταφτάνει.

  13
 • ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10:42 07.12.2019
  10:42 07.12.2019

  Ημερολόγιο Pirelli 2020: Φέτος είναι διαφορετικό

  Τα μέχρι πρότινος καυτά κορίτσια του ημερολογίου της Pirelli έχουν αντικατασταθεί από δυναμικές γυναίκες που με την πορεία τους αποτελούν πραγματικά πρότυπα.

  17