13:29 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
Φωτογραφίες

Ανατριχιαστικά «μουσεία»: Διάσημα νεκροταφεία που προσελκύουν τουρίστες

Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας
 • Το νεκροταφείο Pere Lachaise στο Παρίσι είναι ίσως το πιο διάσημο κοιμητήριο του κόσμου. Σε αυτό έχουν ταφεί προσωπικότητες όπως ο Τζιμ Μόρισον, ο Όσκαρ Ουάιλντ, η Σάρα Μπερνάρ και ο Αμεντέο Μοντιλιάνι.
 • Το Cimitirul Vesel ή Merry Cemetery είναι ένα νεκροταφείο στο χωριό Σάπαντζα, στην περιφέρεια Μαραμούρες της Ρουμανίας. Είναι διάσημο για τους πολύχρωμους επιτύμβιους λίθους με απλοϊκές ζωγραφιές που περιγράφουν ποιητικά τους ανθρώπους που έχουν ταφεί εκεί, απεικονίζοντας σκηνές από τη ζωή τους. Έχει μετατραπεί σε υπαίθριο μουσείο και εθνικό τουριστικό αξιοθέατο.
 • Το Cementerio de la Recoleta είναι ένα κοιμητήριο στη γειτονιά Ρεκολέτα του Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή. Εκεί έχουν ταφεί αξιοσημείωτες προσωπικότητες, όπως η Εβίτα Περόν, πρόεδροι της Αργεντινής, βραβευθέντες με Νόμπελ, ο ιδρυτής του Ναυτικού της Αργεντινής και η εγγονή του Ναπολέοντα.
 • Τα κρεμαστά φέρετρα είναι φέρετρα που έχουν τοποθετηθεί σε γκρεμούς. Απαντώνται σε διάφορες τοποθεσίες, όπως η Κίνα, η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες.
 • Μνημειώδη γλυπτά που φυλούν πολλούς από τους τάφους, μετατρέπουν σε υπαίθριο μουσείο τέχνης το νεκροταφείο Lychakiv, στο Λβιβ.
 • Το γενικό νεκροταφείο του Σούκρε, το πιο διάσημο νεκροταφείο στη Βολιβία, έχει όμορφα, φαρδιά μονοπάτια, με δέντρα να πλαισιώνουν κάθε πλευρά. Σημεία με σκιά και διάσπαρτα παγκάκια βρίσκονται στο νεκροταφείο.
 • Το παλαιό εβραϊκό νεκροταφείο στην Πράγα είναι ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του στην Ευρώπη και ένα από τα σημαντικότερα εβραϊκά ιστορικά μνημεία στην πρωτεύουσα της Τσεχίας. Λειτούργησε ως κοιμητήριο από το πρώτο μισό του 15ου αιώνα μέχρι το 1786. Εκεί έχουν ταφεί φημισμένα μέλη της τοπικής εβραϊκής κοινότητας.
 • Πλάνα από το εβραϊκό τμήμα του ιστορικού νεκροταφείου Bonaventure, στη Σαβάνα των ΗΠΑ. Η πύλη δημιουργήθηκε σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση και το νεκροταφείο λειτουργεί ακόμη και σήμερα.
 • Το νεκροταφείο του Χάιγκεϊτ βρίσκεται στο βόρειο Λονδίνο. Σχεδόν 170.000 άνθρωποι έχουν ταφεί σε περίπου 53.000 τάφους στο δυτικό και το ανατολικό νεκροταφείο του Χάιγκεϊτ.
 • Το νεωτεριστικό νεκροταφείο στο Lloret de Mar σχεδιάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και χτίστηκε τα επόμενα χρόνια μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα.
 • Το Cimitero Monumentale είναι ένα από τα δύο μεγαλύτερα νεκροταφεία στο Μιλάνο της Ιταλίας, ενώ το άλλο είναι το Cimitero Maggiore. Χαρακτηρίζεται από τον μεγάλο αριθμό καλλιτεχνικών μνημείων και τάφων. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Carlo Maciachini (1818-1899) για να ενοποιήσει μικρότερα νεκροταφεία, τα οποία βρίσκονταν διάσπαρτα στην πόλη, σε μια ενιαία τοποθεσία.
 • Τάφοι στρατιωτών στο στρατιωτικό νεκροταφείο Powazki στη Βαρσοβία της Πολωνίας. Το νεκροταφείο Powazki είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο διάσημα νεκροταφεία στη Βαρσοβία. Είναι ο τόπος ταφής πολλών επιφανών ατόμων στην ιστορία της Πολωνίας.
© Depositphotos / Mshch1
Το νεκροταφείο Pere Lachaise στο Παρίσι είναι ίσως το πιο διάσημο κοιμητήριο του κόσμου. Σε αυτό έχουν ταφεί προσωπικότητες όπως ο Τζιμ Μόρισον, ο Όσκαρ Ουάιλντ, η Σάρα Μπερνάρ και ο Αμεντέο Μοντιλιάνι.

Δεν αποτελεί έκπληξη σε κανέναν ότι προγράμματα εκδρομών σε πολλές πόλεις του πλανήτη περιλαμβάνουν επισκέψεις στα πιο ιδιαίτερα νεκροταφεία.

Οι τουρίστες οι οποίοι εκτιμούν την αρχιτεκτονική και τα ασυνήθιστα έργα τέχνης, καθώς και τα ήσυχα, στοχαστικά μέρη, μπορούν να βρουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τον εαυτό τους σε νεκροταφεία σε όλο τον κόσμο.

Η ήσυχη ομορφιά του περίφημου Père Lachaise στο Παρίσι, το αριστοκρατικό La Recoleta στο Μπουένος Άιρες και το μυστηριώδες παλαιό εβραϊκό νεκροταφείο στην Πράγα θα εκτιμηθούν ακόμα και από εκείνους που δεν είναι οπαδοί του «σκοτεινού» τουρισμού.

Αυτά τα ιδιαίτερα υπαίθρια μουσεία έχουν μετατραπεί εδώ και καιρό σε αξιοθέατα με εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο.

Διαβάστε επίσης:

Η ζώνη αποκλεισμού στο Τσερνόμπιλ γίνεται «ατραξιόν» για λάτρεις των selfies

Αξιοθέατα που δεν υπάρχουν πια

Tags:
αξιοθέατα, Μουσεία, θρησκευτικός τουρισμός, τουριστικό θέρετρο, τουρισμός, νεκροταφείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ