10:03 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
Φωτογραφίες

Αυτοί είναι οι 10 πιο όμορφοι άνδρες στον κόσμο με βάση τον αρχαιοελληνικό «χρυσό κανόνα»

Λήψη σύντομου url
142
Βρείτε μας
© AFP 2020 / Matt Winkelmeyer/Getty Images
Ο Ρόμπερτ Πάτινσον ήταν πρώτος στη λίστα με τους πιο όμορφους άνδρες με βάση τον «χρυσό κανόνα»

Χρησιμοποιώντας τον διάσημο αριθμό Φ που αποτυπώνει τον λεγόμενο «χρυσό κανόνα», πλαστικός χειρουργός υπολόγισε ποιοι είναι οι 10 ομορφότεροι άνδρες στον κόσμο.

Τη λίστα με τους ομορφότερους άνδρες στον κόσμο με βάση τα αρχαιοελληνικά πρότυπα κατήρτισε πλαστικός χειρουργός.

Ο Dr. Julian De Silva βασίστηκε στον «Χρυσό αριθμό Φ της ομορφιάς», γνωστό και ως χρυσή τομή, χρυσός λόγος ή χρυσός κανόνας. Άλλοι, πάλι, ονομάζον τον διάσημο αριθμό Φ και «Θεϊκή Αναλογία».

Ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποίησε τεχνολογία χαρτογράφησης για τον υπολογισμό των αναλογιών διάσημων ανδρών και κατέληξε στην τελική δεκάδα των ομορφότερων στον κόσμο.

Στην πρώτη θέση φιγουράρει ο ηθοποιός Ρόμπερτ Πάτινσον καθώς σύμφωνα με τον υπολογισμό, έχει τα πιο «τέλεια» χαρακτηριστικά, αγγίζοντας το 92,15%.

«Ο Ρόμπερτ Πάτινσον ήταν ξεκάθαρα ο νικητής όταν μετρήθηκαν όλα τα στοιχεία του προσώπου για τη φυσική τελειότητα» δήλωσε ο De Silva.

Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται γνωστοί άνδρες από τον χώρο του θεάματος, όπως οι Μπραντ Πιτ, Ίντρις Έλμπα και Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Με την ίδια τεχνική, ο De Silva είχε αναδείξει την Μπέλα Χαντίντ ως την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου.

Ο υπολογισμός της φυσικής ομορφιάς γίνεται με τη διαίρεση του μήκους του προσώπου από το πλάτος. Όσο πλησιάζει το αποτέλεσμα στον αριθμό Φ=1,618 τόσο το πρόσωπο πλησιάζει στην τελειότητα. Τα ίδια βήματα εφαρμόζονται στη συνέχεια σε μεμονωμένα χαρακτηριστικά του προσώπου για να προσδιοριστεί η αναλογία τους στο σύνολο του προσώπου.

Tags:
ηθοποιοί, ηθοποιός, πλαστική επέμβαση, πλαστικός χειρούργος, διαγωνισμός ομορφιάς, ομορφιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ