Φωτογραφίες

Φωτογραφίες με μετανάστες από την Τουρκία που φτάνουν σε Έβρο και Λέσβο

Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας
© REUTERS / Huseyin Aldemir
Μετανάστες περπατούν στον τουρκικό συνοριακό σταθμό Pazarkule που συνορεύει με το ελληνικό τελωνείο Καστανέων Έβρου, 28 Φεβρουαρίου 2020

Τούρκοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι δεν θα προσπαθήσουν πλέον να σταματήσουν τους μετανάστες να φτάσουν στην Ευρώπη με την Ελλάδα να προχωρά στο κλείσιμο του τελωνείο στις Καστανιές στον Έβρο.

Στο κλείσιμο του τελωνείου στις Καστανιές του Έβρου προχώρησαν οι αρχές καθώς πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα από το σημείο.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα αν και διατηρεί τις δεσμεύσεις της όσον αφορά στους μετανάστες που έρχονται από την Συρία, δεν μπορεί πλέον να ανακόψει τη ροή τους.

Η Ελλάδα έχει θωρακίσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα, ανέφερε νωρίτερα, κυβερνητική πηγή στο Sputnik και πρόσθεσε πως μετά τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ, η χώρα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με τουυς ομολόγους του από Γερμανία και Γαλλία, δηλαδή με 'Ανγκελα Μέρκελ, και Εμμανουέλ Μακρόν, ενώ επίσης υπήρξε επικοινωνία και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, εκπέποντας το μήνυμα πως καμία παράνομη είσοδος στην Ελλάδα δεν θα γίνει ανεκτή και πως η χώρα μας δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες των αποφάσεων, τις οποίες λαμβάνουν άλλοι.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που επισκέφτηκε τον Έβρο μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα, ενώ τα σύνορά της είναι απρόσβλητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των μεταναστών βρίσκονται γυναίκες και παιδιά που κατευθύνονται σε χωριά στα σύνορα στις δυτικές επαρχίες της Τουρκίας όπως το Έντιρνε και το Τσανάκαλε προκειμένου στη συνέχεια να περάσουν στην Ελλάδα. 

Η Τουρκία φιλοξενεί 3,6 εκατ. μετανάστες μόνο από τη Συρία, περισσότερους από κάθε άλλη χώρα, και επικρίνει την Ευρώπη ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της για να συνδράμει τους μετανάστες και την Τουρκία.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε τη νύχτα και πήρε διαστάσεις το πρωί. Οι μετανάστες μετακινούνται επίσης προς το Αιγαίο προκειμένου να περάσουν στα ελληνικά νησιά.

Tags:
Έβρος, παράνομη μετανάστευση, μετανάστευση, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Ευρώπη, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύνορα, διακίνηση μεταναστών, μεταναστευτικό, Προσφυγικό, πρόσφυγες, μετανάστες, Τουρκία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ