08:18 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
Φωτογραφίες

Κιμ Γιο-τζονγκ: Η πιο ισχυρή γυναίκα της Βόρειας Κορέας

Λήψη σύντομου url
0 31
Βρείτε μας
© AFP 2020 / Odd Andersen
Η αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιο Τζονγκ παραβρίσκεται στην εναρκτήρια τελετή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγιάνγκ το 2018 στο στάδιο Πιονγκτσανγκ.

Η μικρή αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιο Τζονγκ, βρέθηκε στο προσκήνιο μετά την πολυήμερη απουσία από δημόσιες εμφανίσεις του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Η Κιμ Γιο-τζονγκ είναι η μικρή αδερφή του ηγέτης της Βόρειας Κορέας και βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά τη μακρά απουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν και τις φήμες ότι ήταν σοβαρά άρρωστος ή είχε πεθάνει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Νότιας Κορέας, The Chosun Ilbo, φέρεται να είναι πλέον υπεύθυνη για διακορεατικά θέματα, τη στιγμή που οι σχέσεις των δύο γειτονικών χωρών επιδεινώθηκαν σημαντικά.

Στις αρχές Ιουνίου η Πιονγιάνγκ απείλησε με ανάληψη κρατικής δράσης, εφόσον η Σεούλ αποτύχει να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα αντι-βορειοκορεατικής προπαγάνδας. Από την πλευρά της, η αδερφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιο-τζονγκ, χαρακτήρισε τη Νότια Κορέα ως «εχθρό», ενώ προειδοποίησε με κατάρρευση των «αχρείαστων» γραφείων διασύνδεσης στα σύνορα.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 16 Ιουνίου, σημειώθηκε έκρηξη σημειώθηκε σε βιομηχανικό σύμπλεγμα της ειδικής οικονομικής ζώνης των κορεατικών συνόρων με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ζημιές σε διακορεατικό γραφείο διασύνδεσης.

 

Tags:
Κιμ Γιο Γιονγκ, Κιμ Γιονγκ Ουν, Βόρεια Κορέα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ