16:12 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
Φωτογραφίες

Το μέλλον... στο πιάτο μας: Vegan μπριζόλες από 3D εκτυπωτή!

Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας
  • Τρισδιάστατο τυπωμένο κρέας φυτικής προέλευσης που μιμείται το βοδινό κρέας παρήγαγε η ισραηλινή start-up, «Redefine Meat». Τα πιάτα παρουσιάστηκαν σε επίδειξη για το Reuters στην πόλη Ρέχοβοτ του Ισραήλ.
  • Ο εκτυπωτής της «Redefine Meat» παράγει μπριζόλα με φυτική βάση. Η μπριζόλα μιμείται το πραγματικό βοδινό κρέας και παρουσιάστηκε σε επίδειξη για το Reuters στην πόλη Ρέχοβοτ του Ισραήλ.
  • Μια τρισδιάστατη εκτυπωμένη μπριζόλα φυτικής προέλευση μαγειρεύεται κατά τη διάρκεια επίδειξης στο Reuters στην πόλη Ρέχοβοτ του Ισραήλ.
  • Κοντινό πλάνο εκτυπωμένης μπριζόλας φυτικής προελεύσεως που μαγειρεύεται. Το προϊόν παρουσιάστηκε κατα την διάρκεια επίδειξης της start-up «Redefine Meat» στο Reuters στην πόλη Ρέχοβοτ του Ισραήλ.
  • Ένας σεφ κόβει ένα κομμάτι άψητης τρισδιάστατης τυπωμένης μπριζόλας φυτικής προελεύσεως που μιμείται το πραγματικό βοδινό κρέας και παράγεται από την ισραηλινή start-up «Redefine Meat». Το προϊόν παρουσιάστηκε στο Reuters κατά την διάρκεια επίδειξης στην πόλη Ρέχοβοτ του Ισραήλ.
  • Ένας σεφ διακοσμεί ένα πιάτο που αποτελείται από μία τρισδιάστατη εκτυπωμένη μπριζόλα φυτικής προελεύσεως που μιμείται το βοδινό κρέας και παράγεται από την ισραηλινή start-up «Redefine Meat». Το πιάτο προετοιμάστηκε κατά τη διάρκεια επίδειξης στο Reuters στις εγκαταστάσεις της start-up στο Ρέχοβοτ του Ισραήλ.
  • Ένας τεχνικός τροφίμων δοκιμάζει μια μαγειρεμένη τρισδιάστατη τυπωμένη μπριζόλα φυτικής προελεύσεως που μιμείται το πραγματικό βοδινό κρέας και παράγεται από την start-up «Redefine Meat». Η δοκιμή έγινε κατά την διάρκεια επίδειξης στο Reuters στην πόλη Ρέχοβοτ του Ισραήλ.
  • Ένας σεφ ετοιμάζει ένα πιάτο χρησιμοποιώντας τρισδιάστατα τυπωμένα μπιφτέκια φυτικής προελεύσεως που μιμούνται το πραγματικό βοδινό κρέας. Το προϊόν παράγεται από την ισραηλινή «Redefine Meat» και παρουσιάστηκε σε επίδειξη για το Reuters στην πόλη Ρέχοβοτ του Ισραήλ.
© REUTERS / Amir Cohen
Τρισδιάστατο τυπωμένο κρέας φυτικής προέλευσης που μιμείται το βοδινό κρέας παρήγαγε η ισραηλινή start-up, «Redefine Meat». Τα πιάτα παρουσιάστηκαν σε επίδειξη για το Reuters στην πόλη Ρέχοβοτ του Ισραήλ.

Η ισραηλινή start-up «Redefine Meat» παρουσίασε πιάτα κρέατος που τυπώθηκαν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Η start-up «Redefine Meat» δημιούργησε κρέας φυτικής προέλευσης με τη χρήση της τεχνολογίας εκτύπωσης 3D. Τόσο φαινομενικά, όσο και στην υφή και τη γεύση, οι μπριζόλες ή τα μπιφτέκια που «δημιουργεί» ο εκτυπωτής μοιάζουν με βοδινό κρέας. Ωστόσο, πρόκειται για τρόφιμα που στην πραγματικότητα έχουν φυτική βάση απευθυνόμενα έτσι και σε χορτοφάγους.

Το προϊόν έχει πλήρως τη μυϊκή δομή του βοείου κρέατος: Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, χωρίς χοληστερόλη και μοιάζει, μαγειρεύεται και δίνει την αίσθηση του βόειου κρέατος.

Σύμφωνα με το Reuters, τα υποκατάστατα κρέατος γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στους καταναλωτές που ενδιαφέρονται για την καλή μεταχείριση των ζώων αλλά και το περιβάλλον.

Σύμφωνα με μία έρευνα του Allied Market Research, η παγκόσμια αγορά υποκατάστατου κρέατος αναμένεται να ξεπεράσει τα 8,1 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2026.

Tags:
φωτογραφίες, τροφή, καινοτομία, φαγητό, 3d printer, τρισδιάστατος εκτυπωτής, κρέας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ