15:22 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
Φωτογραφίες

Ναυαγοί στον Ειρηνικό σώθηκαν χάρη στον πιο γνωστό τρόπο: Ένα SOS στην άμμο

Λήψη σύντομου url
0 40
Βρείτε μας
© AFP 2020 / Australian Department of Defence
Στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου ARH-90 Tiger προσγειώθηκε στο μικροσκοπικό νησί στο οποίο αποκλείστηκαν οι τρεις άνδρες. 2 Αυγούστου 2020.

Τύχη βουνό είχαν τρεις ναυτικοί από την Μικρονησία οι οποίοι ναυάγησαν σε μικροσκοπικό νησί του Ειρηνικού και διασώθηκαν χάρη σε ένα τεράστιο σήμα SOS που έφτιαξαν στην άμμο.

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους ήταν τρεις άνδρες, οι οποίοι αποκλείστηκαν σε ένα απομακρυσμένο νησί του Ειρηνικού όταν τελείωσαν τα καύσιμα του σκάφους τους και παρασύρθηκαν από τα κύματα. Αλλά, εντοπίστηκαν χάρη σε ένα τεράστιο σήμα SOS που έφτιαξαν στην παραλία.

Οι τρεις ναυτικοί, με καταγωγή από τη Μικρονησία, βρέθηκαν στο μικροσκοπικό νησί Πίκελοτ, περί τα 200 χιλιόμετρα δυτικά από τον προορισμό τους. Ήταν στο νησί τρεις μέρες και για τον εντοπισμό τους είχε κινητοποιηθεί μεγάλη επιχείρηση. 

Μη έχοντας άλλη λύση, οι άνδρες έγραψαν το μήνυμα στην άμμο, ζητώντας βοήθεια, και περίμεναν μήπως και το δει κάποιος. Η ευχή τους πραγματοποιήθηκε και η περιπέτειά τους αποτελεί πλέον οδυνηρή ανάμνηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εντοπίστηκαν σε καλή κατάσταση και δεν εκφράζονται φόβοι για την υγεία τους. Να σημειωθεί πως στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης συμμετείχαν στρατιωτικές δυνάμεις από ΗΠΑ και Αυστραλία, ενώ ένα πλοίο της χώρας τους έφτασε στο σημείο για να τους παραλάβει. 

Tags:
ψαράδες, στρατιώτες, ελικόπτερο, επιχείρηση διάσωσης, ναυαγός, Ειρηνικός Ωκεανός, Ειρηνικός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ