19:39 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
Φωτογραφίες

Το «νεκροταφείο» των κρουαζιερόπλοιων

Λήψη σύντομου url
0 41
Βρείτε μας
© REUTERS / Umit Bektas
Εικόνα από drone δείχνει παροπλισμένα κρουαζιερόπλοια που βρίσκονται σε διαδικασία αποσυναρμολόγησης στα ναυπηγεία της Αλιάγκα στο λιμάνι της Σμύρνης.

Παροπλισμένα τουρκικά κρουαζιερόπλοια βρίσκονται σε διαδικασία αποσυναρμολόγησης στα ναυπηγεία Αλιάγκα, στο λιμάνι της Σμύρνης.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από τα ναυπηγεία της Αλιάγκα, στο λιμάνι της Σμύρνης, όπου τουρκικά παροπλισμένα κρουαζιερόπλοια βρίσκονται σε διαδικασία αποσυναρμολόγησης.

Πέντε κρουαζιερόπλοια, που είχαν «οργώσει» τις θάλασσες μεταφέροντας τουρίστες, θα αποσυναρμολογηθούν για να πουληθούν ως παλιοσίδερα.

Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία απογυμνώνουν τοίχους, παράθυρα και κιγκλιδώματα από τα πλοία.

Με την πανδημία του κορονοϊού να έχει προκαλέσει τεράστιες οικονομικές ζημιές στη βιομηχανία της κρουαζιέρας, κάποιες χώρες επέλεξαν να προχωρήσουν σε αποσυναρμολόγηση κρουαζιερόπλοιων.

Πριν την πανδημία, στο διαλυτήριο της Αλιάγκα έφταναν συνήθως φορτηγά και εμπορευματοκιβώτια. Πλέον, «φιλοξενούνται» και κρουαζιερόπλοια.

Από τα μεταλλικά εξαρτήματα των κρουαζιερόπλοιων, πολλά από τα υλικά πωλούνται σε προμηθευτές ξενοδοχείων, προκειμένου να εξοπλίσουν τις επιχειρήσεις τους.

Το ναυπηγείο της Αλιάγκα στοχεύει να αυξήσει τον όγκο του αποσυναρμολογημένου χάλυβα σε 1,1 εκατομμύριο τόνους έως το τέλος του χρόνου, από 700.000 τόνους τον Ιανουάριο.

Tags:
ναυπηγείο, κρουαζιερόπλοιο, Σμύρνη, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ