16:17 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η 24η Ιανουαρίου 2020 είναι η 24η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Οσίας Ξένης.

Την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020, που είναι η 24η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Οσίας Ξένης.

Επίσης, τιμάται η μνήμη της Οσίας Ξένης της δια Χριστόν σαλής και των δύο αυτής θεραπαινίδων, του Ιερομάρτυρος Βαβύλα του εν Σικελία και των μαθητών αυτού, Τιμοθέου και Αγαπίου, του Νεοφύτου του Εγκλείστου, του Φίλωνος του θαυματουργού και Θεοπρόβου επισκόπων Καρπασίας, των Μαρτύρων Θεοδοτίωνος, Παύλου και Παυσιρίου αυταδέλφων, Βαρσίμου και των δύο αυτού αδελφών, Ελλαδίου του Κομενταρησίου, Χρυσοπλόκης, Ιωάννου εκ Καζάν, των Ερμογένους και Μηνά, του Οσιομάρτυρα Κάντοκ, των Οσίων Ζωσιμά και Μακεδονίου του «κριθοφάγου», των Ερμογένους και Φιλήμονος επισκόπου Καρπάθου, του Φιλιππικού του πρεσβυτέρου και των επτά Οσίων της Μονής Φιλοθέου, Φιλόθεου πρωτίστου δομήτορος αυτής, Θεοδοσίου ηγουμένου και μητροπολίτου Τραπεζούντας, Διονυσίου και Συμεώνος, Δομετίου του ησυχαστού, Δαμιανού και ιερομάρτυρος Κοσμά του ισαποστόλου.

Ακόμα, γίνεται ανάμνηση της θαυματουργικής διάσωσης του Αγίου Νεοφύτου, των εγκαινίων της μεγάλης εκκλησίας εν Θεσσαλονίκη, καθώς τιμάται και η ανακομιδή Λειψάνων Αναστασίου του Πέρσου. η μνήμη των εγκαινίων του Ναού Ιωάννου Προδρόμου πλησίον του Ταύρου και των εγκαινίων του ναού του Αγίου Ζαχαρίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το eortologio.net, στις 24 Ιανουαρίου εορτάζουν τα εξής ονόματα:

  • Ζωσιμάς, Ζωσιμίνα
  • Ξένος, Ξένιος, Ξένη, Ξένια
  • Φίλωνας, Φίλων
Tags:
όνομα, ημερολόγια, ποιοι γιορτάζουν σήμερα, θρησκευτική γιορτή, γιορτή, εορτή, εορτολόγιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK