05:52 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι κορονοϊοί είναι ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις με ποικίλη σοβαρότητα στον άνθρωπο και στα ζώα.

Τη δυνατότητα ειδικού ελέγχου του νέου στελέχους κοροναϊού (2109 - nCoV) με τις εξειδικευμένες εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Όπως ανακοίνωσε, προς το παρόν, η εξέταση διατίθεται κατόπιν συνεννόησης του ενδιαφερόμενου φορέα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και εντός σύντομου χρονικού διαστήματος οι εξετάσεις θα μπορούν να διατίθεται και σε ιδιώτες.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», με τη συμμετοχή του ΕΚΑΒ, για τη διαχείριση πιθανού κρούσματος του κορονοϊού 2019-nCoV. 

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι «δεν είναι η ώρα να δημιουργούμε πανικό και άγχος».

Το νέο στέλεχος κορονοϊού εντοπίστηκε σε σειρά κρουσμάτων πνευμονίας στην πόλη Γουχάν της Κίνας στις αρχές Ιανουαρίου. Οι κορονοϊοί, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, είναι μία ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις με ποικίλη σοβαρότητα στον άνθρωπο και στα ζώα. Όπως αναφέρει ο Οργανισμός, εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κορονοϊούς.

Tags:
ιός, Υγεία, ιατρικές εξετάσεις, εξετάσεις, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK