01:50 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η 30ή Ιανουαρίου 2020 είναι η 30ή ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών (Ιωάννη του Χρυσόστομου, Βασίλειου του Μέγα και Γρηγόριου Ναζιανζηνού).

Η Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020, που είναι η 30ή ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά των Τριών Ιεραρχών (Ιωάννη του Χρυσόστομου, Βασίλειου του Μέγα και Γρηγόριου Ναζιανζηνού).

Επίσης, τιμάται η μνήμη του Ιππολύτου Ρώμης και των συν αυτώ Κυριακού επισκόπου, Μαξίμου και Μαξίμου πρεσβυτέρων, Αρχελάου διακόνου, Αμανδίνου, Χρυσής (Αΰρας), Βενερίου, Ερκουλίου, Ερμού, Ευσεβίου, Θεοδώρου του «τριβουνίου», Κενσουρίνου, Κομόδου, Κύπρου, Μαύρου, Μήνα, Μοναγρίου, Ολυμπίνου, Ρουστικίου, Σαβαΐνου, Στυρακίου και Φήλικος, του Ιππολύτου Πρεσβυτέρου, των Μαρτύρων Φελισιανού, Φιλιππιανού και των συν αυτοίς, του Θεοφίλου του Νέου, του Οσίου Κυριακού, του Νεομάρτυρος Θεοδώρου Χατζή, του Μυτιληναίου, του Ζήνωνος του Νηστευτού του Πέτρου Βασιλέως των Βουλγάρων.

Ακόμα, γίνεται ανάμνηση της ευρέσεως εν Τήνω της ιεράς εικόνος της Ευαγγελιστρίας και του θαύματος Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το eortologio.net, στις 30 Ιανουαρίου εορτάζουν τα εξής ονόματα:

  • Αρχοντής, Αρχοντίων, Αρχοντίωνας, Αρχοντία, Αρχοντή, Αρχοντούλα, Αρχόντισσα, Αρχόντω
  • Μαύρος, Μαυρουδής, Μαυροειδής, Μαυρέτα
  • Χρυσή, Χρύσα, Χρυσαλία, Χρυσαυγή, Χρυσούλα, Σήλια, Χρυστάλλα, Χρυσταλλία
  • Αύρα
Tags:
ποιοι γιορτάζουν σήμερα, εορτολόγιο, εορτή, γιορτή, θρησκευτική γιορτή, όνομα, ημερολόγια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK