15:16 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο όμως δεν είναι ιδιαίτερα σαφές το κατά πόσο εύκολα μπορεί να γίνει.

Κομφούζιο επικρατεί στους ανήσυχους πολίτες σχετικά με τους τρόπους προστασίας τους από την εξάπλωση του θανατηφόρου κορονοϊού, με κάποιους ειδικούς μάλιστα να τονίζουν πως η λανθασμένη τοποθέτηση της μάσκας μπορεί να εντείνει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό.

Οι επίσημες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών, δεν έχουν αναφορές στη χρήση της μάσκας ως προστατευτικού μέσου κατά του ιού, ωστόσο οι επίσημες ιστοσελίδες τους δεν αναφέρουν και κάτι εναντίον τους.

Σε πολλές χώρες της της Ασίας, οι κάτοικοι φορούν χειρουργικές μάσκες όταν αρρωσταίνουν. ή όταν τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής μόλυνσης είναι υψηλά.

Η Αυστραλία και η Ταϊβάν έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι υγιείς πολίτες δεν χρειάζονται μάσκες, αλλά η Αυστραλία έχει διανείμει ένα εκατομμύριο μάσκες από τα εθνικά ιατρικά της αποθέματα και οι μάσκες φοριούνται ευρέως στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, την Ταϊπέι, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο, ωστόσο δεν έχει γίνει ξεκάθαρο πόσο εύκολο είναι αυτό, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις τα κρούσματα ήταν άνθρωποι που είτε βρέθηκαν στην Γουχάν, είτε ήταν συγγενείς των ανθρώπων που μολύνθηκαν ή ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Πώς εξαπλώνεται ο κορονοϊός

Σημειώνεται ότι η μετάδοση του ιού γίνεται πιθανόν μέσα από την επαφή με ένα μολυσμένο πρόσωπο μέσω των σωματιδίων στον αέρα από το φτάρνισμα ή τον βήχα, ενώ επίσης ο ιός μεταδίδεται επίσης αν κάποιος αγγίξει ένα μολυσμένο άτομο ή αντικείμενο και μετά αγγίξει το στόμα του, την μύτη ή τα μάτια του.

Το συνηθισμένο λάθος με την εφαρμογή της μάσκας

Κάποιοι άλλοι ειδικοί έχουν αναφέρει πως οι ιατρικές μάσκες μιας χρήσης μπορεί να μην εφαρμόζουν αρκετά καλά, ώστε να προλαμβάνουν πιθανή μόλυνση από τον ιό, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν υποστηρίξει ότι ο λανθασμένος χειρισμός της μάσκας, όπως το να πιάσει κάποιος το μπροστινό μέρος της, αυξάνει την πιθανότητα μετάδοσης της μόλυνσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο κορονοϊός στην Ευρώπη: Σε ποιες χώρες υπάρχουν κρούσματα

Κορονοϊός: Ποια νοσοκομεία στην Ελλάδα θα διαχειριστούν τυχόν κρούσματα

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
μάσκα, προστασία, κρούσματα, συμπτώματα, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK