15:09 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ΠΕΝΕΝ προκήρυξε 24ωρη απεργία για τις 18 Φεβρουαρίου κατηγορώντας την κυβέρνηση για κοινό μέτωπο με τους εφοπλιστές.

Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά για όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 18 Φεβρουαρίου προκήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), προκειμένου να συμμετάσχει στην 24ωρη παμπειραϊκή απεργία του Εργατικού Κέντρου.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «η κυβέρνηση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή εγκαινιάζει μια νέα επίθεση στα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα». Προσθέτει επίσης ότι με «τον νέο νόμο διατηρούνται τα αυξημένα όρια ηλικίας σε άνδρες και γυναίκες και οι επικουρικές συντάξεις παραμένουν καθηλωμένες στα ίδια επίπεδα».

Κατηγορεί την κυβέρνηση για κοινό μέτωπο με τους εφοπλιστές, κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία και όσων Ελλήνων ναυτεργατών έχουν απομείνει.

Προσθέτει ότι στο «χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας οι κουτσουρεμένες οργανικές συνθέσεις διαμορφώνουν τριτοκοσμικές συνθήκες δουλειάς με εντατικοποίηση, δραματικά επιβαρυμένα ωράρια εργασίας, με συστηματική παραβίαση των όρων εργασίας και των Συλλογικών Συμβάσεων».
Tags:
πλοία, 24ωρη απεργία, απεργία, ΠΕΝΕΝ, ναυτιλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK