19:32 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η 10η Φεβρουαρίου 2020 είναι η 41η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού του εν Μαγνησία της Μικράς Ασίας.

Η Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020, που είναι η 41η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού του εν Μαγνησία της Μικράς Ασίας.

Επίσης, τιμάται η μνήμη των Οσίων Προχόρου του εκ Ρωσίας, Λογγίνου του ερημίτου, Ζήνωνος του ταχυδρόμου, της Οσίας Άννης Πριγκίπισσας, των Μαρτύρων Βάπτου και Πορφυρίου των δημίων και των τριών γυναικών, των Αγίων Παρθένων Ενναθά, Ουαλεντίνης και Παύλου, του Ιωάννου του φιλοσόφου, του Αγίου Βασιλείου αρχιεπισκόπου Νόβγκοροντ, των πάντων των εν Νόβγκοροντ της Ρωσίας Αγίων Ιεραρχών και της Υπεραγίας Θεοτόκου εν τοις Αρεοβίνδου.

Ακόμα, τιμάται η ανάμνησις του θαύματος της απαλλαγής της νήσου Ζακύνθου εκ της πανώλους και η εύρεση ιερών Λειψάνων Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνης-Αγγελίνης της Ζαγκλιβερινής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το eortologio.net, τη 10η Φεβρουαρίου εορτάζουν τα εξής ονόματα:

  • Χαράλαμπος, Χαρίλαος, Χαραλάμπης, Χάρης, Χάμπος, Λάμπης, Λάμπος, Λαμπίας, Μπάμπης, Μπάμπος, Χαραλαμπία, Χαραλαμπή, Λαμπή, Λάμπω, Μπαμπίνα, Μπήλιω, Μπιλιώ, Μπία, Χάμπη
  • Χαρίλαος, Χάρης
  • Χαρίκλεια, Χαρά, Χαρούλα
Tags:
θρησκευτική γιορτή, γιορτή, εορτολόγιο, εορτή, όνομα, ημερολόγια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK