ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η 5η Μαρτίου 2020 είναι η 65η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μαρτύρων Αρχελάου, Κυρίλλου και Φωτίου και των συν αυτοίς 152.

Την Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, που είναι η 65η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μαρτύρων Αρχελάου, Κυρίλλου και Φωτίου και των συν αυτοίς 152.

Επίσης, τιμάται η μνήμη του Οσίου Κόνωνος του εν Ισαυρία και Κόνωνος του κηπουρού, του Ιερομάρτυρος Θεοφίλου επισκόπου Καισαρείας της Παλαιστίνης, του Ευλαμπίου και Ευλογίου του εν Παλαιστίνη, των Νεομαρτύρων Ιωάννου του Βουλγάρου και Γεωργίου του εκ Ραψάνης Γρεβενών, των Οσίων Γρηγορίου αρχιεπισκόπου Κωνστάντιας της Κύπρου και Μάρκου του Αθηναίου πρεσβυτέρου του θαυματουργού, του Διαδόχου επισκόπου Φωτικής, του Νικολάου επισκόπου Αχρίδος και Ζίτσης, του Οσίου Κιερανού του εξ Ιρλανδίας, των Οσίων Ιωάσαφ και Βασιλείου των εκ Ρωσίας, των Οσίων Αδριανού και Λεωνίδου των εκ Ρωσίας.

Ακόμα, τιμάται η Ανακομιδή των λειψάνων του αγίου Θεοδώρου του πρίγκηπος και των υιών αυτού αγίων Δαυίδ και Κωνσταντίνου

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το eortologio.net, την 5η Μαρτίου εορτάζουν τα εξής ονόματα:

  • Αρχέλαος
  • Ευλόγιος, Ευλογής, Ευλογία, Ευλογούλα, Ευλογίτσα
  • Κόνων
Tags:
όνομα, ημερολόγια, θρησκευτική γιορτή, γιορτή, ποιοι γιορτάζουν σήμερα, εορτολόγιο, εορτή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK