ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 01
Βρείτε μας

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο για τις απουσίες μαθητών οι οποίοι επέστρεψαν από περιοχές οι οποίες πλήττονται από τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19.

Εγκύκλιο για τις απουσίες μαθητών οι οποίοι επέστρεψαν από περιοχές οι οποίες πλήττονται από τον νέο κορονοϊό εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, για τους μαθητές και μαθήτριες που επέστρεψαν περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί από τον κορονοϊό SARS-CoV-2, με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων, οι απουσίες 14 ημερών καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται.

Οι απουσίες «μετρούν» από την ημερομηνία επιστροφής, εφόσον οι μαθητές και μαθήτριες προσκομίσουν στο σχολείο τους τα σχετικά ταξιδιωτικά έγγραφα άμεσα.

Έκτακτα μέτρα και κλειστά σχολεία

Σημειώνεται ότι την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα ακολούθησε τη λήψη έκτακτων μέτρων που περιλαμβάνουν κλειστά σχολεία σε περιοχές της χώρας και η αναστολή εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό.

Στο μεταξύ, ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, τάχθηκε υπέρ του κλεισίματος των σχολείων και των πανεπιστημίων στην Ελλάδα, με στόχο τον περιορισμό διάδοσης του νέου κορονοϊού.

«Θεωρώ ότι αν είναι να πάρουμε αντίστοιχα μέτρα πρέπει να το κάνουμε άμεσα πριν υπάρχει μεγάλη διάδοση του νέου ιού» δήλωσε, χαρακτηριστικά, σε ανάρτησή του στο Facebook, σχολιάζοντας την απόφαση της Ιταλίας να αναστείλει τη διεξαγωγή των μαθημάτων έως τα μέσα Μαρτίου.

Δέκα τα κρούσματα στην Ελλάδα

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης ανακοινώθηκε πως υπάρχει και δέκατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μία γυναίκα από την Αμαλιάδα της Ηλείας, στενό συγγενικό πρόσωπο του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, το οποίο είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
COVID-19, Υπουργείο Παιδείας, σχολεία, σχολείο, μαθητής, μαθήτρια, μαθητές, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK