ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Το «112», το βράδυ της Τετάρτης, έστειλε έκτακτη προειδοποίηση για τον νέο κορονοϊό, λίγα λεπτά μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ερωτήματα έχουν προκληθεί για το εύρος λήψης του έκτακτου μηνύματος του «112», το οποίο εστάλη το βράδυ της Τετάρτης, για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη ειδοποίηση ήταν η πρώτη επίσημη γενική ενεργοποίηση του «112», μετά την ολοκληρωμένη λειτουργία του την 1η Ιανουαρίου του 2020 – παρότι υπήρξαν δοκιμαστικές χρήσεις και το καλοκαίρι.

Ωστόσο, παρότι το μήνυμα έπρεπε να φθάσει στο 100% των πολιτών, εντέλει παραλήπτης ήταν το 90%, καθώς ένα 10% δεν έλαβε το μήνυμα της γενικής γραμματείας Προστασίας του Πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της γενικής γραμματείας, έχουν ήδη αρχίσει την κατηγοριοποίηση των περιπτώσεων που δεν έλαβαν την ειδοποίηση.

Σε κάθε περίπτωση, πηγές της γ.γ. Προστασίας του Πολίτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρίνισαν ότι όσοι δεν έλαβαν το μήνυμα - ανεξάρτητα από τις ενέργειες που γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες - καλούνται να προβούν και οι ίδιοι στις κατάλληλες ρυθμίσεις, ώστε να καταστεί εφικτή η λήψη των μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ειδοποίηση ελήφθη κατά κύριο λόγο απ’ όσους διαθέτουν τα λεγόμενα «έξυπνα κινητά», τα οποία έχουν το απαραίτητο λογισμικό με την μέθοδο «CBS», δηλαδή μέσω κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Για να διασφαλιστεί όμως, και σ’ αυτά η λήψη των ειδοποιήσεων πρέπει να είναι εγκαταστημένο ένα ειδικό πρόγραμμα.

Από την πλευρά τους, όσοι δεν έχουν τέτοια smart phone, πρέπει να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα του «112», ώστε να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις με SMS, ή με φωνητικά μηνύματα σε κινητά και σταθερά.

Υπενθυμίζεται ότι η χτεσινή ειδοποίηση περιείχε γενικές οδηγίες προφύλαξης έναντι του Covid-2019 στα ελληνικά και αγγλικά. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Οδηγίες για κορονοϊό, ευπαθείς ομάδες: Μείνετε σπίτι όσο γίνεται περισσότερο. Γενικός πληθυσμός: Μείνετε σπίτι με το παραμικρό σύμπτωμα ίωσης. Αν έχετε συμπτώματα, μιλήστε με γιατρό πριν πάτε νοσοκομείο. Τηρείτε κανόνες υγιεινής. Μην βάζετε εσάς και τους άλλους σε κίνδυνο».
Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κινητά τηλέφωνα, κινητά, κινητό, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ειδοποιήσεις, κοροναϊός, κορονοϊός, 112
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK