19:25 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Στην εντατικοποίηση των μέτρων προστασίας των επιβατών προχωράει ο ΟΑΣΑ, σε μια ευρύτερη προσπάθεια αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού στα μέσα μεταφοράς.

Σε ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, αναφέρει ότι θα προβεί σε μια σειρά πρόσθετων μέτρων προστασίας, τόσο των επιβατών, όσο και των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωσή του, θα πραγματοποιηθούν πρόσθετες απολυμάνσεις από εξειδικευμένα συνεργεία, συνέχεια των, ήδη, καθημερινών καθαρισμών – απολυμάνσεων στα σημεία στήριξης των επιβατών (χειρολαβές, μπάρες, πόρτες κλπ).

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, απολυμάνσεις θα γίνουν και στους σταθμούς των μετρό, του τραμ και του ηλεκτρικού, όπου θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία με τα οποία έρχονται σε επαφή οι επιβάτης (κουπαστές, εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων κλπ).

Σε επίπεδο προστασίας των εργαζομένων στα ΜΜΜ, ο ΟΑΣΑ προχώρησε στην παροχή αντισηπτικών, τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένα σημεία σε σταθμούς, εκδοτήρια και γραφεία, ενώ αντισηπτικά παραχώρησε και στους οδηγούς.

Όσον αφορά την ενημέρωση των επιβατών σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ο ΟΑΣΑ αναφέρει ότι στις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών θα επαναλαμβάνονται διαρκώς ενημερωτικά μηνύματα που θα υπενθυμίζουν τις οδηγίες προστασίας και προσωπικής υγιεινής.

Υπουργός μεταφορών και υποδομών: Ευχαριστώ τους εργαζομένους

Στην ανακοίνωση των νέων μέτρων προστασίας από τον ΟΑΣΑ, ο υπουργός μεταφορών και υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για τη στάση υπευθυνότητας που έδειξαν, ενώ μήνυμα έστειλε και στους επιβάτες των ΜΜΜ, ζητώντας τους να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις, να αποφεύγουν τα ΜΜΜ αν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και να μένουν σπίτι τους σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι έχουν κάποιο από τα συμπτώματά του νέου κορονοϊού.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
εργαζόμενοι, επιβάτες, μέτρα προστασίας, ΜΜΜ, ΟΑΣΑ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK