20:13 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Έκτακτα μέτρα πρόληψης εξήγγειλε ο ΕΟΠΥΥ για τους πολίτες και για τους αρμόδιους παρόχους υγείας

Στην έκδοση έκτακτων, προληπτικών μέτρων για την μείωση της διασποράς του κορονοϊού και για την ασφάλεια του πληθυσμού, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Ο ΕΟΠΥΥ, καταρχάς, αποφάσισε παράταση των υποβολών, καθώς παύουν να ισχύουν οι χρονικές προθεσμίες που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Όσον αφορά τα αιτήματα έγκρισης περίθαλψης και αποζημίωσης νοσηλείας εκτός Ελλάδας, για τα οποία οι ασφαλισμένοι έχουν αιτηθεί ή έχουν πληρώσει τις σχετικές δαπάνες αντίστοιχα, θα τεθούν σε ισχύ τα εξής:

Πρώτον, τα σκαναρισμένα δικαιολογητικά κατατίθενται ηλεκτρονικά ή αποστέλλονται μέσω fax στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις ΕΟΠΥΥ (https://eopyy.gov.gr/sites/ALL). Σε περιπτώσεις στις οποίες απαιτείται να κατατεθούν πρωτότυπα δικαιολογητικά (τιμολόγια ή ιατρικές βεβαιώσεις κ.α.), αυτό πρέπει να γίνεται με συστημένη ταχυδρομική επιστολή προς τις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις.

Δεύτερον, η ενημέρωση των ασφαλισμένων σχετικά με την πορεία του αιτήματος θα γίνεται ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά από:

  • Τμήμα Προγραμματισμένης Περίθαλψης στην ΕΕ & λοιπές χώρες, Διεύθυνση Διεθνών Ασφαλιστικών Σχέσεων, τηλέφωνα επικοινωνίας: 2108110928-30, email: d12.t4@eopyy.gov.gr
  • Εθνικό Σημείο Επαφής Διασυνοριακής Περίθαλψης, Διεύθυνση Διεθνών Ασφαλιστικών Σχέσεων, τηλέφωνα επικοινωνίας: 2108110935-6, email: d12.t5@eopyy.gov.gr
  • Τμήμα Παροχών Ασθενείας σε είδος ΕΕ, Διεύθυνση Διεθνών Ασφαλιστικών Σχέσεων, τηλέφωνα επικοινωνίας: 2108110916, 2108110918. 2108110919, email: d12.t2@eopyy.gov.gr

Έκτακτη οδηγία απέστειλε και στους Παρόχους Υπηρεσιών Υγείας, ζήτησε να προσέρχονται στους φορείς του ΕΟΠΥΥ μόνο μετά από προγραμματισμένα ραντεβού με αρμόδιες υπηρεσίες.

Τα μέτρα πρόληψης του Δήμου Αθηναίων

Κλειστές θα παραμείνουν οι Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων από Δευτέρα 9 Μαρτίου και για τέσσερις εβδομάδες μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.   

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων όλες οι υπηρεσίες του με βάση τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έχουν προετοιμαστεί για την αντιμετώπιση, με οργανωμένο σχέδιο, κάθε ανάγκης που προκύπτει.

Επίσης, γνωστοποιείται πως θα γίνουν απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους ευθύνης του Δήμου Αθηναίων άμεσα όταν και όπου αυτό προβλέπεται.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
ΕΟΠΥΥ, μέτρα προστασίας, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK