09:03 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, απαρίθμησε 10 μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα. «Έχουμε ανηφόρα μπροστά μας».

Τα 10 μέτρα του υπουργείου Εσωτερικών για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα, υπενθύμισε ο αρμόδιος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Κράτος και πολίτες πρέπει να είμαστε ένα. Να λειτουργούμε ως ένας άνθρωπος. Είναι μια μάχη που πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί» τόνισε, μεταξύ άλλων, το κυβερνητικό στέλεχος, μιλώντας στον «ΑΝΤ1».

Και πρόσθεσε: «Είναι μια έκτακτη κρίση για την Ελλάδα, όπως και για όλον τον κόσμο και θα την αντιμετωπίσουμε με σχέδιο, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απολύτως ενωμένοι».

Ξεκαθάρισε δε, ότι «δεν υπάρχει περιθώριο για πολιτικές αντιπαραθέσεις», ενώ επανέλαβε ότι «βασικός μας στόχος είναι να είμαστε όλοι εδώ, όταν τελειώσει αυτή η κρίση»

«Έχουμε ανηφόρα μπροστά μας και πρέπει να συμπεριφερθούμε με μεγάλη υπευθυνότητα όλοι για να την αντιμετωπίσουμε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε», κατέληξε, προτού απαριθμήσει τα μέτρα του υπουργείου Εσωτερικών.

  • Ύστερα από αίτημα του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργου Γεωργαντά και σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Πρόεδρο των εργαζομένων στα ΚΕΠ κ. Αναστάσιο Βραδή, υπέγραψε απόφαση, σύμφωνα με την οποία τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών θα λειτουργούν από τις 7.30 έως τις 15.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή, θα εξυπηρετούν δε τους πολίτες μόνο με ραντεβού, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
  • Οι ευπαθείς ομάδες δημοσίων υπαλλήλων, όπως καρκινοπαθείς και μεταμοσχευμένοι, θα μπορούν να λάβουν ειδική άδεια.
  • Δίνεται παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2020, στην δυνατότητα υποβολής αιτήσεων, για τη ρύθμιση των αδήλωτων τετραγωνικών, είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία στους Δήμους.
  • Οι συνεδριάσεις των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων μπορούν να γίνονται μέσω τηλεδιασκέψεων είτε οι αποφάσεις να λαμβάνονται δια περιφοράς. Στις περιπτώσεις που η συνεδρίαση είναι επιβεβλημένη θα γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.
  • Επεκτείνεται σε συνεργασία με ΑΑΔΕ η δυνατότητα τηλεργασίας. Παντού το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τους πολίτες και αποφεύγουν τον συγχρωτισμό για να εξασφαλισθεί ο ρυθμός επιβράδυνσης στην εξάπλωση του ιού.

Καθώς και:

  • Επιβάλλεται να οργανώσουν οι Δήμοι τουλάχιστον δύο βάρδιες για την αποκομιδή των απορριμμάτων, ώστε σε περίπτωση ασθένειας κάποιων εργαζομένων να μπορεί ο τομέας καθαριότητας να λειτουργήσει.
  • Δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να προχωρούν σε απ' ευθείας αναθέσεις στον ιδιωτικό τομέα, συγκεκριμένου έργου και χρόνου για τη στήριξη του τομέα καθαριότητας.
  • Οι Δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αντί για δίμηνες να συνάπτουν τετράμηνες συμβάσεις, για προσωπικό που θα εξυπηρετεί έκτακτες ανάγκες.
  • Τα χρήματα που το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε στους Δήμους ως έκτακτη επιχορήγηση να χρησιμοποιηθούν κυρίως για την προστασία και τη στήριξη των εργαζομένων στην καθαριότητα. Δήμοι και Περιφέρειες να αξιοποιήσουν την έκτακτη κρατική χρηματοδότηση που δόθηκε (10,7 εκατ. ευρώ στους Δήμους και 5 εκατ. στις Περιφέρειες) προκειμένου να υπάρξουν μέτρα θωράκισης του πληθυσμού.
  • Τα μέτρα και οι ρυθμίσεις που αφορούν χρέη ιδιωτών προς το δημόσιο εφαρμόζονται αναλογικά και από τους Δήμους όλης της χώρας, προκειμένου να διευκολυνθούν ιδιώτες, επαγγελματίες λόγω της κρίσης που έχει πλήξει την οικονομία από τον κορονοϊό.

Τρεις νεκροί, 190 κρούσματα

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 190, καθώς στη λίστα των ασθενών προστέθηκαν την Παρασκευή ακόμη 73 άτομα.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε το πρωί του Σαββάτου σε τρεις, καθώς κατέληξε ένας 67χρονος άνδρας από τη Ζάκυνθο.

Λίγο νωρίτερα, είχε γίνει γνωστός και ο θάνατος ενός 90χρονου, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, ιός, κοροναϊός, κορονοϊός, υπουργείο Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK