17:54 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ανακοίνωσε τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Μέχρι δύο άτομα στα φαρμακεία. Με γάντια και μάσκες οι φαρμακοποιοί.

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), μετά τις έκτακτες αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του Covid-2019. 

Με στόχο την αποφυγή του συγχρωτισμού στα κατά τόπους φαρμακεία, ο ΦΣΑ αποφάσισε την ταυτόχρονη παρουσία μέχρι δύο ατόμων μέσα στα καταστήματα. Οι υπόλοιποι πελάτες καλούνται περιμένουν στον εξωτερικό χώρο του φαρμακείου.

Παράλληλα, οι πολίτες θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση ενός μέτρου από τον πάγκο του καταστήματος και δύο μέτρων από κάθε άλλο άτομο, το οποίο ενδέχεται να βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Τέλος, φαρμακοποιοί και υπάλληλοι θα πρέπει να φορούν γάντια και μάσκα.

Η ανακοίνωση του ΦΣΑ

Μετά τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα η Κυβέρνηση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.Σ.Α. αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι μέτρα που αφορούν την λειτουργία των φαρμακείων για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία των φαρμακοποιών- μελών του Συλλόγου:

  • Δεν θα μπαίνουν περισσότερα από δύο άτομα μέσα στο χώρο του φαρμακείου. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει θα περιμένουν υποχρεωτικά την σειρά τους εκτός του χώρου του καταστήματος.
  • Ο πολίτης οφείλει να τηρεί υποχρεωτική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τον πάγκο του φαρμακείου καθώς και απόσταση δύο μέτρων από τον άλλο πελάτη που ενδεχομένως υπάρχει στον χώρο. Ο φαρμακοποιός μπορεί να χαράξει στο έδαφος του φαρμακείου (πχ. χάραξη με αυτοκόλλητη ταινία) σε απόσταση ενός μέτρου από τον πάγκο, μία διαχωριστική γραμμή.
  • Οι φαρμακοποιοί καθώς και οι υπάλληλοι του φαρμακείου οφείλουν να φορούν καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας του φαρμακείου, γάντια και μάσκα.

Τρεις νεκροί, 190 κρούσματα

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 190, καθώς στη λίστα των ασθενών προστέθηκαν την Παρασκευή ακόμη 73 άτομα.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε το πρωί του Σαββάτου σε τρεις, καθώς κατέληξε ένας 67χρονος άνδρας από τη Ζάκυνθο.

Λίγο νωρίτερα, είχε γίνει γνωστός και ο θάνατος ενός 90χρονου, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Μέτρα, κοροναϊός, κορονοϊός, φάρμακα, φαρμακείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK