ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1727)
0 0 0
Βρείτε μας

Τους λόγους, για τους οποίους οι κάτοικοι των πόλεων δεν πρέπει να επισκέπτονται την ελληνική επαρχία - εν μέσω κορονοϊού - εξήγησε ο ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής, Δημήτρης Παπαδημητριάδης.

Να μην επισκέπτονται τα χωριά και τα νησιά κάλεσε τους κατοίκους των ελληνικών πόλεων ο ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής, Δημήτρης Παπαδημητριάδης, εν μέσω των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

«Πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί με αυτό. Ο ασυμπωματικός πληθυσμός που καταφεύγει σε χωριά και νησιά, ενδέχεται να μεταφέρει στις ευπαθείς ομάδες τον κορονοϊό» δήλωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο «Mega».

Εξήγησε δε, ότι οι άστεγοι είναι ενδεχομένως η πιο ευπαθής ομάδα, καθώς έχουν βεβαρυμμένο ιατρικό και ψυχολογικό ιστορικό, ενώ παράλληλα δεν έχουν πρόσβαση σε μέσα υγιεινής.

«Δεν έχουν πρόσβαση σε νερό και σαπούνι. Το θέμα προαπαιτεί την ευαισθησία της ίδιας της πολιτείας. Πρέπει η πολιτεία να κάνει πράγματα. Αλλά και εμείς, να βοηθήσουμε έναν άστεγο που βρίσκεται κοντά μας. Μπορούμε να του αφήσουμε συσκευασμένη τροφή, και ίσως ένα σαπούνι και νερό και αντισηπτικό»

Στο πλαίσιο αυτό, απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία και κάλεσε τους πολίτες να μην είναι τρομοκρατημένοι.

«Πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι, και να σκεφτόμαστε ότι αυτή είναι μια κατάσταση που αφορά στο σύνολο του πλανήτη. Η δική μου σκέψη και ανησυχία αφορά σε εκείνους που σήμερα πρέπει να πάνε στις δουλειές τους. Οι άνθρωποι αυτοί είναι τρομοκρατημένοι» πρόσθεσε.

Δεν παρέλειψε δε, να ασκήσει κριτική σε όσους αψηφούν τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης.

«Και η πολιτεία πρέπει να δώσει το μέτρο. Όταν οι εκκλησίες συνεχίζουν να λειτουργούν, και η μόνη μας ελπίδα είναι ότι το κράτος θα προτρέψει τους πολίτες να παραμείνουν σπίτι, όταν αφήνουμε τα καταστήματα λιανικού εμπορίου να λειτουργούν, όταν αποκλείουμε μόνο τις πτήσεις από Ιταλία, όλα αυτά είναι μηνύματα που δίνουν μία χαλάρωση στους πολίτες»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 331, ενώ οι νεκροί αριθμούν σε τέσσερις.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1727)
Tags:
μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ταξίδι, ταξιδιώτες, νησιά, χωριά, κορονοϊός, κοροναϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK