ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Νέα μέτρα λαμβάνει το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών στην ευρύτερη προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στη λήψη νέων μέτρων για την πρόληψή του νέου κορονοϊού (COVID-19), προχώρησε το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, τα αεροδρόμια θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, μετά και τη λήψη των κατάλληλων μέτρων από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι στα αεροδρόμια, θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά ο πύργος ελέγχου και ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας, ενώ οι υπηρεσίες που συγκαταλέγονται στην ευρύτερη κατηγορία των «μη κρίσιμων υπηρεσίων» θα λειτουργούν με το 50% του προσωπικού για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Επίσης, με το 50% του δυναμικού του θα συνεχίσει να λειτουργεί, αντίστοιχα, και το υπουργείο, στο οποίο δεν θα λειτουργεί η εξυπηρέτηση πελατών.

Παράλληλα, στα νέα μέτρα, συμπεριλαμβάνεται η παράταση της ισχύος των αδειών οδήγησης και των δελτίων τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ), με εξαίρεση των βαρέων οχημάτων - φορτηγών που εκτελούν διεθνή δρομολόγια και θα ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των άλλων κρατών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, σκοπός του παραπάνω μέτρου αποτελεί η αποτροπή της εξόδου των πολιτών από τα σπίτια τους και η αποφυγή συνωστισμού σε δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ.

Αναστολή, τέλος, μέχρι τις 30 Απριλίου θα πάρουν και οι εξετάσεις αδειών οδήγησης, θεωρητικών και πρακτικών, με εξαίρεση πάλι των οδηγών που πραγματοποιούν διεθνή δρομολόγια και πρέπει να αναθεωρήσουν τις άδειες τους.

Το tweet του υπουργού σχετικά με τα νέα μέτρα

 

 

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
αεροδρόμια, υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK