ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1718)
0 0 0
Βρείτε μας

Τα μεταμεσονύκτια δρομολόγια του μετρό και του τραμ αναστέλλονται από την Παρασκευή στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό.

Αναστέλλονται από αύριο τα μεταμεσονύκτια δρομολόγια του μετρό στις γραμμές 2 και 3, καθώς και αυτά του τραμ, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι, η αναστολή θα ισχύσει μέχρι νεωτέρας, ενώ το τελευταίο δρομολόγιο στις γραμμές 2 και 3 εκτελείται στις 00:20.

Υπενθυμίζεται ότι στο τραμ λειτουργεί μόνο η γραμμή Βούλα – Κασομούλη.

Μείωση συχνότητας

Επιπλέον, μειώνεται η συχνότητα των δρομολογίων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Σε ό,τι αφορά τις γραμμές 2 και 3 του μετρό, τα δρομολόγια θα εκτελούνται από την έναρξη της βάρδιας έως τις 06.30 το πρωί ανά 10 λεπτά, από 06.30 έως 22.00 ανά 7 λεπτά και από τις 22.00 έως τη λήξη της βάρδιας ο χρόνος διέλευσης των συρμών θα είναι στα 10 λεπτά.

Οι συχνότητες των δρομολογίων στη γραμμή 1 του μετρό (ΗΣΑΠ) θα είναι από τις 05.30 έως τις 22.00 ανά 7,5 λεπτά και από τις 22.30 έως τη λήξη της βάρδιας η κυκλοφορία των συρμών θα κυμαίνεται από 11,5 λεπτά έως 15 λεπτά. 

Τα δρομολόγια του τραμ θα πραγματοποιούνται κάθε 11 λεπτά από τις 05.30 έως και 21.00 και από 21.00 έως λήξη βάρδιας κάθε 12 λεπτά. 

Μέτρα προστασίας ΟΑΣΑ

Για την αποφυγή εξάπλωσης του κορoνοϊού ο ΟΑΣΑ λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα, όπως η συστηματική απολύμανση συρμών και οχημάτων από εξειδικευμένα συνεργεία, η αναστολή της εφαρμογής του μέτρου της εισόδου από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ, η τοποθέτηση αντισηπτικών για τους εργαζομένους σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και καμπίνες οδηγών και η προμήθεια 40.000 γαντιών για τους οδηγούς των λεωφορείων.

Παράλληλα, ο ΟΑΣΑ προτρέπει τους επιβάτες να ελαχιστοποιήσουν τις συναλλαγές με χαρτονομίσματα και κέρματα και να προτιμούν τη χρήση καρτών -πιστωτικών ή χρεωστικών- στα εκδοτήρια.

Επίσης, σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, στάσεις τηλεματικής, συρμούς μετρό, κτλ) επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που υπενθυμίζουν τις οδηγίες προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορoνοϊού.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1718)
Tags:
τραμ, Μετρό, Μετρό Αθήνας, κορονοϊός, κοροναϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK