ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η 20ή Μαρτίου 2020 είναι η 80ή ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μαρτύρων Ακύλα του επάρχου, Αλεξανδρίας και των συν αυτή εν Αμινσώ επτά γυναικών: Ευφημίας, Ευφρασίας, Θεοδοσίας, Θεοδώρας, Ιουλιανής, Κλαυδίας και Ματρώνης.

Την Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, που είναι η 80ή ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Εδουάρδου βασιλέως της Αγγλίας.

Επίσης, τιμάται η μνήμη των εν Αμινσώ Αγίων Αββάδων, των λεγομένων Μαύρων των εν τη μονή αγίου Σάββα αναιρεθέντων, των Λολλίωνος, Εμμανουήλ και Ροδιανού, του Νεομάρτυρος Μύρωνος του ράπτου του εξ Ηρακλείου Κρήτης, του Νικήτα επισκόπου Απολλωνιάδος, του ομολογητού
Οσίου Kουθβέρτου του εκ Βρετανίας, του Αγίου μάρτυρος Λουαρσάβου βασιλέως της Γεωργίας και του Ιερομάρτυρος Ευφροσύνου του εκ Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το eortologio.net, την 20ή Μαρτίου εορτάζουν τα εξής ονόματα:

  • Κλώντια, Κλόντια, Κλαύδια, Κλό
  • Ροδιανός, Ροδινός, Ροδίνης, Ρόδης, Ροδιανή, Ροδιάνα, Ροδή, Ροδία

Τέλος, η 20ή Μαρτίου έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα της Γης, Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας, Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, Διεθνής Ημέρα Αστρολογίας, Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους και Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας.

Tags:
ποιοι γιορτάζουν σήμερα, θρησκευτική γιορτή, γιορτή, εορτολόγιο, εορτή, όνομα, ημερολόγια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK