10:49 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Απαγόρευση κυκλοφορίας (256)
0 20
Βρείτε μας

Η Ελλάδα βιώνει μία πρωτοφανή κατάσταση, με την κυβέρνηση να εφαρμόζει το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, με στόχο την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Από τις 6.00 το πρωί, η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση καραντίνας, με την κυβέρνηση να επιβάλλει πολύ αυστηρούς περιορισμούς στην κυκλοφορία των πολιτών, με στόχο την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ωστόσο, υπάρχει πρόβλεψη για μια σειρά εξαιρέσεων, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας και του κρατικού μηχανισμού.

Ανάμεσα σ’ αυτές, συγκαταλέγεται και η βόλτα με τα κατοικίδια ζώα.

Τι πρέπει να κάνει, επομένως, όποιος διαθέτει κατοικίδιο ζώο – και συγκεκριμένα σκύλο;

Υπάρχουν τρεις διαθέσιμες επιλογές:

  • Να στείλει μήνυμα SMS στον αριθμό 13033, γράφοντας τα εξής: 6 κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας. Ο αριθμός 6 αντιστοιχεί στην εξής εξαίρεσης από την απαγόρευση κυκλοφορίας:

«Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου».

  • Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν από την ιστοσελίδα «forma.gov.gr» το σχετικό έγγραφο και να συμπληρώσουν το αντίστοιχο κουτάκι, το οποίο αφορά την κίνηση με κατοικίδιο ζώο.
  • Τέλος, μπορούν να δημιουργήσουν και μία χειρόγραφη βεβαίωση, γράφοντας ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τον λόγο μετακίνησης – δηλαδή «κίνηση με κατοικίδιο ζώο» - ημερομηνία, ώρα και υπογραφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της εξόδου, οι πολίτες οφείλουν να κατέχουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.

Θέμα:
Απαγόρευση κυκλοφορίας (256)
Tags:
ζώο, κατοικίδιο, καραντίνα, απαγόρευση κυκλοφορίας, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK