11:20 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Απαγόρευση κυκλοφορίας (256)
0 0 0
Βρείτε μας

Νέο ωράριο λειτουργίας ισχύει στα φαρμακεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη, μετά και την απαγόρευση κυκλοφορίας που τέθηκε σε ισχύ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Στην τροποποίηση του ωραρίου τους προχωρούν τα φαρμακεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην Ελλάδα

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης, η απόφαση αλλαγής ωραρίου, που λήφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου και επικυρώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έγινε με βάση τα ζητήματα που δημιουργήθηκαν από την επιβολή των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας.

Το νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων στην Αττική

Στην τροποποίηση του ωραρίου τους προχωρούν τα φαρμακεία στην Αττική. Το νέο ωράριο αφορά τα φαρμακεία που υπάγονται στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, και ισχύει για όλες τις περιοχές της Αθήνας και της Αττικής, εκτός του Πειραιά.

Τα φαρμακεία στην Αττική θα λειτουργούν πλέον:

  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 το πρωί - 17:00 το απόγευμα

Το νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων στη Θεσσαλονίκη

Το φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργούν αντίστοιχα, πλέον από:

  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 το πρωί - 17:00 το απόγευμα

Επισημαίνεται, παράλληλα, ότι στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν μετά τις 17:00 το απόγευμα πολλά εφημερεύοντα φαρμακεία, καθώς και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Έκτακτα μέτρα στα φαρμακεία λόγω κορονοϊού

Στην ανακοίνωση νέων μέτρων, καθώς και διευκολύνσεων των πολιτών προχώρησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας, λόγω κορονοϊού.

Ειδικότερα, προβλέπεται:

  • Ειδικά για το ταμείο ΤΥΠΕΤ, ΕΔΟΕΑΠ, ΕΥΔΑΠ οι ασφαλισμένοι χρονίων παθήσεων μπορούν να πηγαίνουν στα φαρμακεία με το barcode και να εκτελούν συνταγές, έχοντας την ταυτότητά τους και το ΑΜΚΑ τους.
  • Ισχύει η άυλη συνταγογράφηση για όλα τα ταμεία που είναι στην ΗΔΙΚΑ, αρκεί ο ασφαλισμένος να εγγραφεί στην υπηρεσία. 
Θέμα:
Απαγόρευση κυκλοφορίας (256)
Tags:
ωράριο, Θεσσαλονίκη, Αττική, φαρμακείο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK