05:55 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1774)
0 0 0
Βρείτε μας

Υπενθυμίζεται ότι οι άνεργοι μπορούν ηλεκτρονικά να εγγράφονται στο μητρώο, να αποκτούν δελτίο ανεργίας και να υποβάλουν αίτηση για την τακτική επιδότηση ανεργίας.

Παρατείνεται η αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας που λήγουν έως και τις 30 Απριλίου, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με απόφαση το Οργανισμού για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στις 17 Μαρτίου, η διοίκηση του Οργανισμού είχε ανακοινώσει την αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας που θα έληγαν στο χρονικό διάστημα από 18 Μαρτίου έως και 5 Απριλίου 2020

Έτσι, δεν υποχρεούνται να ανανεώσουν το δελτίου ανεργίας τους οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η ανανέωση του δελτίου γίνεται είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του ΟΑΕΔ είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Το μέτρο αυτό αποσκοπεί στη διευκόλυνση των ανέργων, στον περιορισμό των μετακινήσεων και στην αποφυγή συγχρωτισμού στα ΚΕΠ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη οι άνεργοι μπορούν ηλεκτρονικά να εγγράφονται στο μητρώο, να αποκτούν δελτίο ανεργίας και να υποβάλουν αίτηση για την τακτική επιδότηση ανεργίας.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος προσέλευσης στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) με ραντεβού, καθώς όλες οι υπηρεσίες του Οργανισμού παρέχονται ηλεκτρονικά.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1774)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, άνεργοι, Ανεργία, ΟΑΕΔ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK