05:52 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (570)
0 10
Βρείτε μας

Την επόμενη βδομάδα αναμένεται να ανοίξουν τα Κέντρα Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) με αναπηρία.

Το άνοιγμα των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία από την ερχόμενη εβδομάδα και με συγκεκριμένες προδιαγραφές, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, κατά την σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα, ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε με αντικείμενο το άνοιγμα των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Αναπηρία, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία και των βρεφικών και παιδικών σταθμών.

Στη συζήτηση της ειδικής επιτροπής, δόθηκε έμφαση στο άνοιγμα των δομών για άτομα με ειδικές ανάγκες, δεδομένου ότι ο εγκλεισμός κι η αποστέρησή τους, ακόμη και για σύντομο χρονικό διάστημα από υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης, εργοθεραπείας, φυσιοθεραπείας και κοινωνικοποίησης επιδρά αρνητικά στην ψυχοσυναισθηματική τους υγεία.

Έτσι, με βάση τα παραπάνω, συμφωνήθηκε το άνοιγμα των εν λόγω δομών για την ερχόμενη βδομάδα με συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα σέβονται τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ως προς τις αποστάσεις που θα πρέπει να κρατούνται, τη δυναμικότητα, την εκ περιτροπής λειτουργία αλλά και τα μέτρα προστασίας από τον ιό για τους συνοδούς, τα οποία θα καθοριστούν τις επόμενες μέρες.

Όσον αφορά τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, αυτοί θα ακολουθήσουν την εξέλιξη των σχολείων, εφόσον κι αυτά ανοίξουν στην προκαθορισμένη ημερομηνία, διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, προσθέτοντας ότι περαιτέρω διευκρινίσεις για αυτό όπως και για την λειτουργία των κατασκηνώσεων θα δοθούν το προσεχές διάστημα.

Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (570)
Tags:
Νίκος Χαρδαλιάς, δημιουργία, απασχόληση, βασικές ανάγκες, ανάπηρος, άτομα με αναπηρία, αναπηρία, παιδί, παιδιά, ΑΜΕΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK