00:43 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (662)
0 0 0
Βρείτε μας

Η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, προχώρησε στην έκδοση εγκυκλίου με τις προδιαγραφές επαναλειτουργίας των ιδιωτικών και δημόσιων μονάδων φροντίδας, προσχολικής αγωγής και διαπαιδαγώγησης.

Τα μέτρα τα οποία πρέπει να τηρούνται, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των παιδιών και των εργαζομένων και να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού, περιγράφονται σε εγκύκλιο της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων.

Τα μέτρα -τα οποία ισχύουν από την 1η Ιουνίου- αφορούν τόσο τις προδιαγραφές λειτουργίας των μονάδων (δεν αφορά δημοτικούς σταθμούς) όσο και την προσέλευση των παιδιών, αλλά και τους γενικούς κανόνες υγιεινής.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, συμπεριλαμβάνονται μέτρα κοινωνικής απόστασης και περιορισμού στενών επαφών μεταξύ παιδιών, προσωπικού και γονέων.

Ειδικότερα:

  • Τα παιδιά θα διαχωρίζονται σε μικρές ομάδες, χωρίς να αναμιγνύονται.
  • Τα παιδιά θα επιμερίζονται σε τμήματα, με ανώτατο αριθμό τα 15 παιδιά.
  • Κάθε ομάδα θα χρησιμοποιεί συγκεκριμένη αίθουσα και θα αποφεύγεται η αλληλεπίδραση παιδιών από διαφορετικές αίθουσες.
  • Θα αποφεύγεται ή θα τροποποιείται η χρήσης κοινόχρηστων χώρων, όπως οι τραπεζαρίες.

Μιλώντας για το ζήτημα, η κα Μιχαηλίδου δήλωσε πως η αναστολή λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών επιτέλεσε τον σκοπό της, δηλαδή να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού.

«Τη Δευτέρα, οι βρεφονηπιακοί θα ανοίξουν ξανά, για να υποδεχθούν τα παιδιά και να τους παρέχουν τις πολύ σημαντικές τους υπηρεσίες. Τόσο το προσωπικό των μονάδων όσο και οι γονείς, θα πρέπει να τηρούν αυστηρά τα μέτρα που ορίζονται για τη λειτουργία τους και να καθοδηγούν κατάλληλα τα παιδιά, για να αποφευχθεί η εμφάνιση κρουσμάτων και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των μονάδων» κατέληξε.
Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (662)
Tags:
κορονοϊός, μέτρα ασφαλείας, μέτρα προστασίας, Μέτρα, βρεφονηπιακοί σταθμοί, Δόμνα Μιχαηλίδου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK