13:59 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αργά το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, για το νέο πολυνομοσχέδιο.

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας κατά του νέου πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας.

Με κεντρικό αίτημα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή. 

Μεταξύ των διεκδικήσεών τους είναι η απόσυρση της τροπολογίας για τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων με κάμερες στα σχολεία αλλά και η αύξηση της χρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως και το να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Οι διαδηλωτές έφτασαν στη Βουλή και σήκωσαν μπλε και κόκκινες πικέτες σχηματίζοντας το σύνθημα «Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά».

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, εκπαιδευτικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, φοιτητές, γονείς και μαθητές.

Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Να σημειωθεί πως συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί και για αύριο, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Tags:
Σύνταγμα, διαμαρτυρία, πορεία, εκπαιδευτικοί, Νομοσχέδιο, Υπουργείο Παιδείας, παιδεία, συλλαλητήριο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK