18:11 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η κατεδάφιση αυθαιρέτων κατασκευών, για τις οποίες έχουν βγει τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης, θα προχωρήσει κανονικά.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News», ανακοίνωσε πως η προθεσμία για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων παρατείνεται ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Όπως επισημαίνει, η παράταση δίνεται λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία και καλεί τους ιδιοκτήτες να προβούν στις απαραίτητες κινήσεις για την τακτοποίηση των ιδιοκτησιών τους.

Την ίδια ώρα, διαβεβαίωσε ότι η κατεδάφιση των αυθαιρέτων, για τα οποία υπάρχει τελεσίδικο πρωτόκολλο, θα προχωρήσει κανονικά.

«Όχι μόνο στη Μάνδρα, αλλά και στο Μάτι στο οποίο θα γκρεμιστούν πάνω από 140 σπίτια και άλλες 340 αυθαίρετες κατασκευές, όπως για παράδειγμα μάντρες» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ, ο υπουργός υπογράμμισε πως τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ότι η εταιρεία έχει οριακά επιστρέψει στην κερδοφορία, όμως δεν πρέπει να διακοπεί η προσπάθεια εξυγίανσης.

«Γι' αυτό, προσθέτει, βρίσκεται εν εξελίξει το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με στόχο τη μείωση του προσωπικού της εταιρείας από τις 16.000 σήμερα, στις 11.500 περίπου, που θα οδηγήσει σε σημαντικό περιορισμό του μισθολογικού κόστους, χωρίς να επηρεαστούν οι φορολογούμενοι ή τα ασφαλιστικά ταμεία» κατέληξε ο υπουργός.
Tags:
ΔΕΗ, Κωστής Χατζηδάκης, τακτοποίηση, προθεσμία, παράταση, κατεδάφιση αυθαιρέτων, κατεδαφίσεις, αυθαίρετα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK