12:57 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (667)
0 0 0
Βρείτε μας

Αλλαγές ισχύουν σε σχέση με τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να εισέρχονται ως επιβάτες στα ταξί, σύμφωνα με νέα ΚΥΑ που ισχύει έως τις 12 Ιουλίου.

Αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να επιβαίνουν σε ένα ταξί, σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Όπως προβλέπεται, έως τις 12 Ιουλίου σε ένα ταξί θα μπορούν να εισέρχονται τρεις επιβάτες, εκτός από τον οδηγό. Υπενθυμίζεται ότι, με τη νέα ΚΥΑ αυξήθηκε ο αριθμός κατά ένα άτομο. 

Η αύξηση αυτή ισχύει, εκτός από τα ταξί, για τα οχήματα ειδικής μίσθωσης και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης με οδηγό μέχρι επτά θέσεων.

Επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η υπέρβαση του ορίου επιβατών, εφόσον στο όχημα επιβαίνουν, πέραν του οδηγού, μόνο γονείς με τα ανήλικα τέκνα τους. Στην περίπτωση που τα τέκνα είναι ενήλικα, η διαπίστωση της συνδρομής αυτής γίνεται με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου (διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης).

Η υποχρέωση της χρήσης μάσκας για επιβάτες και οδηγό παραμένει, ενώ τυχόν παράβαση τιμωρείται με πρόστιμο 150 ευρώ τόσο στον οδηγό του οχήματος όσο και στους επιβάτες.

Σχετικά με τον κλιματισμό, συστήνεται να χρησιμοποιείται με ρυθμίσεις, ώστε να μην ανακυκλώνεται ο αέρας και σε συνδυασμό με ανοιχτά παράθυρα. Στην περίπτωση που γίνεται χρήση του κλιματισμού, ο αέρας να έχει κάθετη ροή και όχι οριζόντια, προκειμένου να μην κατευθύνεται στα πρόσωπα των επιβατών. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάται ο φυσικός εξαερισμός με ανοιχτά παράθυρα.

Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (667)
Tags:
μέτρα προστασίας, επιβάτες, αυτοκίνητα, ταξί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK