16:07 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα παιδιού Α21, με την γ' δόση των χρημάτων να καταβάλλεται στις 31 Ιουλίου του 2020. Ερωτήσεις-απαντήσεις από τον ΟΠΕΚΑ.

Στον «αέρα» βρίσκεται από σήμερα, 29 Ιουνίου 2020, η πλατφόρμα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για το επίδομα παιδιού Α21.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (www.idika.gr) ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr), με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXISnet.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις αφορούν την γ’ δόση του επιδόματος, η οποία θα καταβληθεί στις 31 Ιουλίου.

Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται σε σχέση με τα εξαρτώμενα τέκνα, τα οποία έχουν δηλωθεί στο «Α21» του 2020, στη βάση της φορολογικής δήλωσης.

Προκειμένου να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση θα πρέπει να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία έχει αποθηκευτεί προσωρινά (νέα κατάσταση) και όχι οριστικά (υποβληθείσα κατάσταση), θεωρείται μη υποβληθείσα.

Υπενθυμίζεται η αίτηση Α21 υποβάλλεται μία φορά ετησίως, από τον Μάρτιο έως και τις 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του ή λαθεμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της, οφείλει να προβαίνει άμεσα σε τροποποίηση της αίτησης.

Διαβάστε ΕΔΩ τις ερωτήσεις-απαντήσεις για το επίδομα παιδιού.

Tags:
καταβολή, αιτήσεις, επίδομα παιδιού, επίδομα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK