02:09 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τρίμηνη παράταση αποφάσισε το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την τακτοποίηση όλων των αυθαίρετων κατασκευών.

Τρίμηνη παράταση, έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, δίνεται με τροπολογία που καταθέτει στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, στην τακτοποίηση όλων των αυθαίρετων κατασκευών.

Το Υπουργείο υπογραμμίζει πως η 30ή Σεπτεμβρίου θα είναι η τελευταία προθεσμία που θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι ώστε να προχωρήσουν στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων της κατηγορίας 5, δηλαδή κτίρια με πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες. Αυτές οι αυθαιρεσίες αφορούν σε υπέρβαση τουλάχιστον κατά 40% στην κάλυψη και στη δόμηση ή καθ΄ύψος πάνω από 20%. 

Για τα αυθαίρετα των έτερων κατηγοριών οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν κανονικά τη διαδικασία μέσω της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας και μετά την 30ή Σεπτεμβρίου. Καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 31η Μαρτίου 2026. Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, πως θα υπάρξουν προσαυξήσεις στα ποσά τακτοποίησης κατά 20% για το πρώτο έτος καθυστέρησης και επιπλέον 5% για κάθε χρόνο καθυστέρησης.

Με την ίδια τροπολογία αποφασίζεται και η παράταση της ισχύος των οικοδομικών αδειών, των αδειών δόμησης και των αναθεωρήσεών τους μέχρι το τέλος του 2022, καθώς υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Tags:
Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργείο Περιβάλλοντος, αυθαίρετα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK