22:00 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι πληρωμές για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 2 συνεχίζονται σήμερα, με τα χρήματα να καταβάλλονται περισσότερους από 7.000 δικαιούχους.

Συνολικά 7.032 δικαιούχοι του 2ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής λαμβάνουν σήμερα τα χρήματα που δικαιούνται, με το συνολικό ποσό να αγγίζει τα 102 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Πλέον, 80.929 είναι οι δικαιούχοι που έχουν λάβει, μέχρι σήμερα, τα χρήματα για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 2, συνολικού ύψους 690,4 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή του το υπ. Οικονομικών: «οι πληρωμές του 2ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα συνεχιστούν όταν ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ελέγχου των αιτήσεων χορήγησης της ενίσχυσης».

Τελευταία μέρα σήμερα για αίτηση στο myBusinessSupport

Την τελευταία ευκαιρία για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα myBusinessSupport, προκειμένου να εγκριθεί το ποσό που τους αναλογεί, έχουν σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουλίου, μετά από την παράταση που δόθηκε, οι δικαιούχοι για τον β’ γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Υπενθυμίζεται πως όσες επιχειρήσεις είχαν αποκλειστεί από τη διαδικασία, επειδή εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (παρότι δήλωσαν έως τις 26/6/2020 τα στοιχεία εσόδων τους στη σχετική εφαρμογή της πλατφόρμας «myBusinessSupport»), θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου την αίτησή τους έως σήμερα.

Τι ποσά αναλογούν για τις κατηγορίες των επιχειρήσεων

Το ποσό που έχει εγκριθεί για την καταβολή του β’ γύρου της «επιστρεπτέας προκαταβολής» υπολογίζεται στα 1,06 δισ. ευρώ, ενώ με βάση της σχετικής υπουργικής απόφασης, το ύψος του ελάχιστου δανείου διαμορφώνεται σε:

  • 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που δεν απασχολούσαν κανέναν εργαζόμενο και δεν διέθεταν ταμειακή μηχανή κατά την 1η Ιουνίου
  • 4.000 ευρώ αν απασχολούσαν 1-5 εργαζόμενους
  • 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 6-20 εργαζόμενους
  • 15.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 21-50 εργαζόμενους
  • 30.000 ευρώ για πάνω από 50 με σχέση εξαρτημένης
Tags:
εργαζόμενος, εργαζόμενοι, επιχειρηματίας, επιχειρήσεις, οικονομική ενίσχυση, μέτρα προστασίας, μέτρα στήριξης, ποσό, ποσά, δικαιούχοι, πληρωμή, καταβολή, παράταση, επιστρεπτέα προκαταβολή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK