12:50 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Υποχρεωτική είναι η χρήση της μάσκας προστασίας εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα σε όλους τους κλειστούς χώρους. Ποιο είναι το πρόστιμο για τη μη τήρηση του μέτρου.

Από την 1η έως τις 31 Αυγούστου η χρήση μάσκας προστασίας είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους, λόγω της έξαρσης και της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Η κυβέρνηση επιχειρεί με την εφαρμογή αυτού του μέτρου να περιορίσει τις αυξητικές τάσεις. Τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα έκανε την περασμένη Παρασκευή ο Νίκος Χαρδαλιάς σε έκτακτη ενημέρωσή του.

Ποιο είναι το πρόστιμο

Το πρόστιμο για τη μη εφαρμογή του μέτρου και τη μη τήρηση των κανόνων, στην επιχείρηση θα επιβάλλεται, σύμφωνα με την απόφαση, πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση, ενώ το ίδιο ποσό θα κληθεί να πληρώσει ως πρόστιμο και φυσικό πρόσωπο που δεν τηρεί τους κανόνες.

Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Ήδη, η χρήση μάσκας ήταν υποχρεωτική σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, καταστήματα λιανικής και τροφίμων (φούρνοι, κρεοπωλεία κ.λπ.), κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, πλοία, αεροπλάνα, σούπερ μάρκετ, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, ασανσέρ.

Πλέον, είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους με ορισμένες εξαιρέσεις.

Δείτε εδώ όλους τους ΚΑΔ όπου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Σημειώνεται ότι για τις δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής εξαιρείται η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τον πελάτη, όταν πραγματοποιείται τοπική περιποίηση στο πρόσωπο.

Από το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας εξαιρούνται:

  • Άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους. Αυτό πρέπει να αποδειχθεί με τα κατάλληλα έγγραφα (π.χ. λόγω αναπνευστικών προβλημάτων).
  • Παιδιά ηλικίας κάτω των τριών ετών.

Μία ακόμα εξαίρεση αφορά τις δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής. Ο πελάτης μπορεί να μη φορά μάσκα όταν κάνει τοπική περιποίηση στο πρόσωπο.

Επίσης, η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική για τους πελάτες στους χώρους εστίασης.

Tags:
πρόστιμα, πρόστιμο, υποχρεωτική χρήση μάσκας, χειρουργική μάσκα, υφασμάτινη μάσκα, μάσκα προστασίας, μάσκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK