02:31 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Με ισχυρά μέτρα προστασίας πρόκειται να ανοίξουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί από την 1η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με σχετική κυβερνητική απόφαση που ελήφθη την Τρίτη (25/08).

Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί πρόκειται να ανοίξουν για τη νέα χρονιά, από την 1η Σεπτεμβρίου, με ισχυρά μέτρα προστασίας, σύμφωνα με σχετική απόφαση που ελήφθη την Τρίτη (25/08). 

Ειδικότερα, τηλεδιάσκεψη είχαν, εκείνη την ημέρα, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, με την Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας.

Η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών θα είναι σε καθημερινή βάση έπειτα και από την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων.

Βέβαια, θα πρέπει να υπάρχει αυστηρή τήρηση των μέτρων και των οδηγιών προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Από την πλευρά της, η Μιχαηλίδου δήλωσε το εξής:

«Χάρη στα μέτρα που λαμβάνουμε, μεριμνούμε για την ασφάλεια προσωπικού και παιδιών, ενώ διασφαλίζουμε τη διατήρηση του επαγγελματικού και καθημερινού προγράμματος των οικογενειών».

Τα μέτρα προστασίας

Ισχυρά μέτρα προστασίας τίθενται σε ισχύ ως προς την επαναλειτουργία βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

Αναλυτικότερα, προβλέπονται τα εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
  • Προαιρετική χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών.
  • Διαχωρισμός κατά τμήματα σε δραστηριότητες στο προαύλιο.
  • Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.
Tags:
κορονοϊός, πανδημία, μέτρα προστασίας, βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδικοί σταθμοί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK