09:50 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι εργασίες ανάπλασης του φαληρικού Δέλτα θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους και το δίκτυο του τραμ θα φτάνει μέχρι το λιμάνι του Πειραιά.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, βρέθηκε στο Ελληνικό, για την παραλαβή των πρώτων από τους 25 συνολικά νέους, σύγχρονους συρμούς Τραμ, με τους οποίους θα αναβαθμιστεί το υφιστάμενο δίκτυο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δύο πρώτοι συρμοί που παραδόθηκαν θα ενταχθούν στο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ έως το τέλος του χρόνου, ενώ οι υπόλοιποι 23 συρμοί θα παραδοθούν τμηματικά μέχρι τον Μάιο του 2021.

Όπως δήλωσε ο Ηλίας Μανιατάκης, πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων τραμ: «Έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία, έχουμε την τεχνογνωσία ούτως ώστε μέσα από το δημόσιο χαρακτήρα των δημόσιων αστικών και σιδηροδρομικών συγκοινωνιών να υπάρχει ποιοτικό, ασφαλές και φτηνό συγκοινωνιακό έργο».

Τα νέα –πορτοκαλί– τραμ έχουν μήκος 33,3 μέτρα και η χωρητικότητά τους φτάνει τα 270 άτομα, όπως αναφέρει η δημόσια τηλεόραση.

Tο νέο τραμ διαθέτει ειδικούς αισθητήρες που μετρά το σύνολο των επιβατών τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδό τους.

Η ταχύτητά του φτάνει τα 80 χλμ./ώρα ενώ είναι κατασκευασμένο κατά 95% από ανακυκλώσιμα υλικά.

Ο Κώστας Καραμανλής τόνισε: «να σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο υπο-επένδυσης επενδύοντας πάνω από μισό δισεκατομμύριο σε νέους συρμούς, σε νέα λεωφορεία, σε νέα τραμ, να γίνουν προσλήψεις που έχουν να γίνουν πάνω από 10 χρόνια στον ΟΣΥ και τη ΣΤΑΣΥ».
Tags:
Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής, Κώστας Καραμανλής, σταθμός, μέσα μαζικής μεταφοράς, ΜΜΜ, τραμ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK