19:21 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 02
Βρείτε μας

Τα σχολεία ανοίγουν στις 14 Σεπτεμβρίου και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους καθώς και στα μέσα μεταφοράς μαθητών. Ποια μάσκα είναι η καταλληλότερη.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης πως οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία στις 14 Σεπτεμβρίου, με τη χρήση μάσκας να είναι υποχρεωτική για όλους τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Με το κουδούνι για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να χτυπάει σε δύο εβδομάδες από σήμερα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέφερε ποια μάσκα είναι η καταλληλότερη για τους μαθητές, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως τόνισε η κα Παπαευαγγέλου, θα χορηγηθούν δύο μάσκες για κάθε παιδί ενώ η υφασμάτινη μάσκα είναι εκείνη που συνιστάται να χρησιμοποιείται από τους μαθητές.

Η μάσκα μάλιστα, θα διατίθεται σε δύο μεγέθη (πιο μικρή μάσκα για τα πιο μικρά παιδιά) για να έχει καλύτερη εφαρμογή στο πρόσωπο και θα είναι τουλάχιστον δύο στρώσεων υφάσματος, καλής ποιότητας με πυκνή ύφανση και λεπτή ίνα για να είναι πιο ανεκτή και αποτελεσματική.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επεσήμανε πως τα σχολεία θα λειτουργήσουν με πλήρη σύνθεση και θα τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Σύμφωνα με την ίδια, η υποχρεωτική χρήση μάσκας είναι ένα αυστηρό μέτρο, όμως η μάσκα λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για το παιδί, τον εκπαιδευτικό και τους γύρω του.

Ακόμη, όσον αφορά το θέμα του αγιασμού, η υπουργός τόνισε πως σε συνεννόηση πάντα με την Εκκλησία της Ελλάδος, υπάρχει πρόβλεψη να γίνει ανά τάξη σε εξωτερικούς χώρους με μέτρα προστασίας και διαφορετικά διαλείμματα για να μην υπάρξει συγχρωτισμός, ενώ και για τα φροντιστήρια ισχύουν τα ίδια μέτρα με τα σχολεία.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
υποχρεωτική χρήση μάσκας, χειρουργική μάσκα, υφασμάτινη μάσκα, αυτοσχέδια μάσκα, μάσκα προστασίας, μάσκα προσώπου, παιδική μάσκα, μάσκες, μάσκα, Νίκη Κεραμέως, δημοτικό σχολείο, άνοιγμα σχολείων, σχολική χρονιά, σχολείο, σχολεία, μαθήματα, μαθήτρια, μαθητές, μαθητής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK