22:46 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 00
Βρείτε μας

Σε δύο εβδομάδες από τώρα θα χτυπήσει το κουδούνι για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τι γίνεται με τις άδειες ειδικού σκοπού για τους γονείς που εργάζονται.

Στις 14 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία τους με υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο της σημερινής Συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε στην άδεια ειδικού σκοπού και στους ειδικούς κανόνες τηλεργασίας για εργαζόμενους γονείς στον Δημόσιο Τομέα όπως έχει προβλέψει το Υπουργείο του.

«Ως Υπουργείο Εσωτερικών έχουμε προβλέψει τα ζητήματα άδειας ειδικού σκοπού ως επίσης και αναλυτικά τους κανόνες τηλεργασίας των γονέων εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα, και επιπλέον το πλαίσιο που θα ακολουθηθεί όταν κάποιος –απευχόμαστε– βρεθεί θετικός ή νοσήσει εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος. Στηριζόμαστε στο επιτυχημένο θεσμικό πλαίσιο που εφαρμόσαμε ήδη από την περασμένη άνοιξη με κυρίαρχη σκέψη μας την ασφάλεια των εργαζομένων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Τι ισχύει για τις άδειες εργαζόμενων γονέων (δημοσίου και ιδιωτικού τομέα):

Υπάρχει ειδική πρόβλεψη για άδεια ειδικού σκοπού εφόσον έχουν παιδί που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου και πρέπει να απουσιάσει από το σχολείο.

Η λειτουργία των σχολικών μονάδων θα διαμορφώνεται ως εξής:

  • Σε περίπτωση κρούσματος, θα ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ: θα κλείνει το τμήμα και θα ακολουθεί ιχνηλάτηση των επαφών του μαθητή.
  • Προβλέπεται ορισμός υπευθύνων διαχείρισης κρούσματος εντός κάθε σχολικής μονάδας.
  • Σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας τμήματος/σχολείου: η λειτουργία θα γίνεται αποκλειστικά μέσω τηλεκπαίδευσης.
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
δημόσιοι υπάλληλοι, Δημόσιο, γονείς, εργαζόμενος, εργαζόμενοι, άδεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK